Format mı sıfırlama mı?

Deathgamer

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Crucial 240GB BX500
Ekran kartı
RX5500 xt
Anakart
gigabyte b450m s2h
İşlemci
amd ryzen 5 3500x
Format mı atayım sıfırlama mı yapayım diye düşünüyordum PC geçen sene 2. el aldım gereksiz yer kaplıyor gibi geldi bazı şeyler lisanslıydı da PC ondan dolayı gitmesini de istemiyordum da. OEM mi Retail mi diye öğrenirken aşağıdaki görüntüyle karşılaştım ne olduğunu bilmiyorum açıklar mısınız? Bir de format mı sıfırlama mı tavsiye edersiniz? Not: Virüs olduğunu düşünmüyorum PC'de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırlama telefonda yaptığımız gibi bir ayar fabrika ayarları gibi yani. Format ise kökünden temizleme en iyisi format zaten.

Hocam peki fotoğraftaki lisans türü ne ve format atarsam lisans mı satın almam lazım?
Lisans satın almanıza gerek yok. Gene geliyor zaten bende öyle.

Siz muhtemelen Windows Etkinleştir yazısını kaldırmak için çok yaygın olan KMS sunucusuna bağlanmışsınız.

Tabii ki format. Bilgisayar için sıfırlama yapılmaz. Lisans OEM ise gitmez, retail ise her format sonrası tekrar aktifleştirmek zorunda kalırsın. Ayrıca retail'i farklı bilgisayarlarda da kullanabilirsin.

Lisans satın almanıza gerek yok. Gene geliyor zaten bende öyle.

Siz muhtemelen Windows etkinleştir yazısını kaldırmak için çok yaygın olan KMS sunucusuna bağlanmışsınız.

Benden önceki sahibi kurup vermişti o yaptı sanırım da reklam vermeyelim de sitelerde 80TL gibi fiyatlara satılıyor onları almak mantıklı mı? Driverlar için de rehber vardır sanırım sitede. Windows 11 mi Windows 10 mu tavsiye edersiniz?

Tabii ki format. Bilgisayar için sıfırlama yapılmaz. Lisans OEM ise gitmez, Retail ise her format sonrası tekrar aktifleştirmek zorunda kalırsın. Ayrıca Retail'i farklı bilgisayarlarda da kullanabilirsin.

Fotoğrafta Retail'de yazmıyor OEM'de maalesef herhalde KMSpico'yla lisanslamış benden önceki sahibi.

Temiz bir format atın ve sağlamlisans'dan bir lisans alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…