Format Ne Kadar Sıklıkla Atılmalı?

-Mustafa-

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Evet arkadaşlar 8.1 işletim sistemim var. Bilgisayarda şu aralar çok dosya sildim ve asc gibi gereksiz programlar kullandım. Kayıt defterinde bozulma yapmış olmalarından korkuyorum. Arada bir format atmak iyi bir şey mi? 2.5 ay oldu atmayali daha yeni PC yani hiç format atılmadı daha doğu. Sizce bir temiz win 10 formatı mi atsam?

Formattan önce temiz kullanmaya çalışmak, gereksiz dosyaları ve programları temizleyerek bilgisayarı ferah tutmak en önemlisi bence. Bu şekilde format atmadan 2-3 yıl kullanıyorum ben, bir yavaşlık ya da sorun da hissetmiyorum. Ancak çözülmesi güç sorunlarla karşılaşınca format atıyorum. Kayıt defteri problemlerini çözen programlar da var.

Son düzenleme:
Format atmaya yeni bir işletim sistemine geçmiyorsanız gerek yok, gerçi yükseltme olayı var.
5 yıldır format atmadığım bir Lenovo G550 Windows 7 Home Basic var, hala çalışıyor. Temiz kullanırsan atmana gerek yok.

Formattan önce temiz kullanmaya çalışmak, gereksiz dosyaları ve programları temizleyerek bilgisayarı ferah tutmak en önemlisi bence. Bu şekilde format atmadan 2-3 yıl kullanıyorum ben, bir yavaşlık ya da sorun da hissetmiyorum. Ancak çözülmesi güç sorunlarla karşılaşınca format atıyorum. Kayıt defteri problemlerini çözen programlar da var.

Ccleaner kullan.
CCleaner 5.08.5308

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı