Format öncesi BIOS güncellemesi nasıl yapılmalı?

Poruchitel

Hectopat
Bugün bilgisayarıma format atmaya karar verdim. UEFI modda Rufus programını yükleyip 8 GB'lık flash belleğime Windows'un sitesinden indirdiğim Media Creation Tool üzerinden ISO dosyasını indirip flash belleğe yazdırdım. Şu an flash bellek hazır ama hazır format atayım derken BIOS'u kontrol ettim ve sürümü çok düşükmüş. BIOS'un en yeni Update'ini yükledim ama şimdi nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum. Windows'un kurulu olduğu flash belleğe mi atmalıyım yoksa ekstra bir flash belleğe mi? İlk defa format atacağım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız hangi model ?

Bildiğim kadarıyla Windows ISO dosyasının olduğu USB belleğe atsanız da bir problem olmaz.
Anakartım Gigabyte B450M S2H. Evet windowsu iso dosyası olarak Rufus programı üzerinden yükledim. Peki USB'ye attıktan sonra ne yapmam gerekir? Biosdan güncelleme yapıp sonradan nasıl format atacağım pek bilmiyorum

Anakartım Gigabyte B450M S2H. Evet windowsu iso dosyası olarak Rufus programı üzerinden yükledim. Peki USB'ye attıktan sonra ne yapmam gerekir? Biosdan güncelleme yapıp sonradan nasıl format atacağım pek bilmiyorum
BIOS güncellemesi ve format atmanın bir sırası yok, istediğin gibi yapabilirsin, önemli olan şey eğer overclock ve fan ayarlarını yaptıysan BIOS güncellemesi sonrası o ayarlar silinir.

Sol üst tarafta M.I.T sekmesi olması lazım oradan Q-Flash'a gir ve BIOS Update seçeneği seç, USB içinde olan BIOS dosyasını görmesi lazım zaten, ona tıklayıp güncellemeyi yapabilirsin.

BIOS güncellemesi ve format atmanın bir sırası yok, istediğin gibi yapabilirsin, önemli olan şey eğer overclock ve fan ayarlarını yaptıysan BIOS güncellemesi sonrası o ayarlar silinir.

Sol üst tarafta M.I.T sekmesi olması lazım oradan Q-Flash'a gir ve BIOS Update seçeneği seç, USB içinde olan BIOS dosyasını görmesi lazım zaten, ona tıklayıp güncellemeyi yapabilirsin.
Evet bunu biliyorum ama bu işlemi ne zaman yapmalıyım onu bilmiyorum. Yani pcyi yeniden başlatıp biosa girip ilk bunu yapıp kaydetsem gene windows açıklacak gene biosa girip formatı seçtiğimde update silinmez mi?

Evet bunu biliyorum ama bu işlemi ne zaman yapmalıyım onu bilmiyorum. Yani pcyi yeniden başlatıp biosa girip ilk bunu yapıp kaydetsem gene windows açıklacak gene biosa girip formatı seçtiğimde update silinmez mi?
Bilgisayara format atmak BIOS güncellemesini silmez. BIOS anakarta gömülüdür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı