Format silinen HDD verilerini geri getirme

aasmcan

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus TUF Gaming A520M-PLUS WiFi - CPU: AMD Ryzen 5 5600 - GPU: Asus Dual AMD RX 6600 - RAM: XPG 16GB(2x8GB) Spectrix D41 RGB 3200mhz CL16 - SSD 1: Kingston 500GB NV2 NVMe 3500MB-2100MB M.2 - SSD 2: Kingston SSDNow 240GB SATA 3 V300
Mouse: Razer Mamba Elite - Pad: SteelSeries QcK L - Klavye: Razer Blackwidow Chroma - Kulaklık: Razer Barracuda X 2022
İyi sosyaller cümleten. Az önce bir format atıp temiz kurulum yapayım dedim. Boot ettim ve Windows yükleme ekranına geldim. Kurulumun yapılacağı yerin seçildiği ekranda yanlış HDD’yi sildim. 240GB SSD, 1TB HDD ve yedek bir tane 160GB HDD mevcut sistemimde. Dikkatsizlikle içinde çok önemli yedeklerim olan 160GB HDD’yi sıfırlamışım. Şu an hala bu ekranda bekliyorum. Acaba kablolarını çıkarsam silinmeme ihtimali var mı? Yoksa da bu durumu nasıl tersine çevirebilirim. İçindekiler benim için çok önemli ve değerli.

Dosya Ekleri

• 781C5211-932B-4EB0-93DD-0D4997D0279B.jpeg
    391,3 KB · Görüntüleme: 92
160 değil sadece 149 olan sıfırlanmış ya da boş görünüyor. 16ü olan 60 gb boş 100 gb dolu silinmemiş. Bu adımda yapacak bir şey yok belki dosya geri getirme programı ile gelebilir.

160 değil sadece 149 olan sıfırlanmış ya da boş görünüyor. 16ü olan 60 gb boş 100 gb dolu silinmemiş. Bu adımda yapacak bir şey yok belki dosya geri getirme programı ile gelebilir.
Formata başlamadan hemen önce, bütün yedeklerimi onun içine atmıştım özellikle.
Recuva ile kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Hocam, en son 30 dk-1 saat önce veri aktarımı yaptım. Kurtarma şansım var mı?

Formata başlamadan hemen önce, bütün yedeklerimi onun içine atmıştım özellikle.

Hocam, en son 30 dk-1 saat önce veri aktarımı yaptım. Kurtarma şansım var mı?
Kurtarabileceğinizi düşünüyorum. HDD içindeki veriler yazılım ile asla kalıcı olarak silinemez.

Eğer üstüne veri yazılmazsa yani Windowsu oraya kurma geri gelir arkadaşın yazdığı gibi recovery ile.

Zaten Windows'u SSD'ye kurdum yani verileri silinen HDD'ye hiçbir işlem yapmadım. Şu an kurtarmayı deniyorum. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…