Merhaba bir süre önce bilgisayarım açılmıyordu ben de format attım, şimdi disk ayırma ekranındayım ama bir sorun var hiçbir diski silemiyorum yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Format ekranında Shift+F10 tuşlarına bas CMD açılır. Sonra ise sırasıyla:
Diskpart
List disk
Select disk 0
Clean
Bu komutları sırasıyla girersen diskin tamamen sıfırlanır. Sonra ise Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz ekranında, diskin tek seçenek gözükecek, üstüne tıklayıp altaki yeni butonuna tıklayın ve devam edin. Artık Windows'u kurabilirsiniz.
Merhaba bir süre önce bilgisayarım açılmıyordu ben de format attım, şimdi disk ayırma ekranındayım ama bir sorun var hiçbir diski silemiyorum yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Öncelikle bu işlemi diskteki bölümlendirmeleri kaldırmak ve sıfırlamak için yapabilirsiniz. Windows + R ile Çalıştır'ı açınız. CMD yazıp komut istemcisini açınız. "diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak. Diskiniz hangisi ise "select disk...
www.technopat.net
Diskpart ile diski biçimlendirebilirsiniz. Shift+F10 ile CMD'yi açabilirsiniz.
Öncelikle bu işlemi diskteki bölümlendirmeleri kaldırmak ve sıfırlamak için yapabilirsiniz. Windows + R ile Çalıştır'ı açınız. CMD yazıp komut istemcisini açınız. "diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak. Diskiniz hangisi ise "select disk...
www.technopat.net
Hangi diski biçimlendirmek istiyorsanız örnek: Select disk 0 yazın. Ardından clean yazın. Sonra convert GPT yazıp CMD'yi kapatın. Ardından yenile seçeneğine tıklayıp deneyin bakalım.
www.technopat.net