Merhaba,
Dün Windows 10'da bir çökme yaşadım ve ne yaptıysam geri getiremedim, son çare format attım. Cihazım MSI Prestige 15 (10710u işlemcili model).
Laptop'umda 256 GB kendi orijinal SSD'sinin yanında 1 TB'lık ikinci bir SSD'de mevcut.
Windows kurulumuna başladığım sırada, sürücü ayarlama ekranında sadece 256 GB'lık SSD'yi görünce, geriye dönük bir kurcalama yaptım. 1 TB'lık SSD, BIOS'da okunmuyor. Deneme amaçlı 256 GB'lık alana format atıp, Windows 10 yükledim sonrasında bilgisayar Yönet ve Disp-Part kısımlarından kontrol ettim oralarda da 1 TB'lık SSD görünmüyor. Fakat, bilgisayar çökünce içerisindeki dokümanları kurtarabilmek için bir adet Linux-Ubuntu yükleyicisi hazırlayıp, bilgisayarı Ubuntu ile başlattım, yükleme yapmadan bile, sadece Ubuntu-Dene seçeneğinde tüm depolama aygıtlarımı sorunsuz bir biçimde görüntüleyebildim.
Şu an bile 256 GB'lık alanda temiz bir şekilde Windows 10 kurulu ama ben bilgisayarı Ubuntu USB üzerinden açınca, tüm SSD ve bölümlerine ulaşabiliyorum.
Uzun zamandır böyle saçma bir hata ile karşılaşmamıştım. Linux üzerinde SSD'leri görmesem, bozuldu diyeceğim fakat bu sorunu tam olarak nasıl çözebilirim bilmiyorum.
Yardımcı olabilecek var mı?
Teşekkürler,