Format sonrası anahtar gider mi?

SALİH EREL

Megapat
Arkadaşlar herkese merhaba,

Öncelikle belirtmek istiyorum, bu işleri bilmediğim için danışıyorum. Şayet bu konuda başka bir başlık varsa ve tekrar yazdıysam kusura bakmayın. Geçen günlerde bir mini PC aldım. 16 GB RAM, 1 TB SSD'li bir model olan Ace Magic marka. İçinde hazır kurulmuş halde Windows 11 Pro geldi. Şimdi güzel çalışıyor. Fakat biraz bu konuda temkinli yaklaştığımdan, herhangi bir arıza olursa temiz kurulum yaparım diye 32 GB basit bir USB 2.0 flaş bellek sipariş verdim. Birkaç video izleyerek öğrendim ki Rufus ile kurulum yapılabiliyor, yani GPT imiş.

Şimdi ben temiz bir kurulum yapmak istesem bunu nasıl yapmalıyım acaba? Şundan soruyorum: Diyelim ki bir şekilde yolunu buldum, Windows yüklerken benden serial istemeyecek mi? Eskiden PC altlarında yazıyordu ama bunda böyle bir key vs. yok. Varsa da ben bulamadım. Bir de içinde hala bu sistemin özelliği olan 2-3 program var. Şu haliyle Windows'u başka bir şekilde, içinde programlar olacak şekilde kopyalamanın bir yolu yok mudur?

Cevap vermek için okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Bilen biri yardımcı olabilirmi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese merhaba,

Öncelikle belirtmek istiyorum, bu işleri bilmediğim için danışıyorum. Şayet bu konuda başka bir başlık varsa ve tekrar yazdıysam kusura bakmayın. Geçen günlerde bir mini PC aldım. 16 GB RAM, 1 TB SSD'li bir model olan Ace Magic marka. İçinde hazır kurulmuş halde Windows 11 Pro geldi. Şimdi güzel çalışıyor. Fakat biraz bu konuda temkinli yaklaştığımdan, herhangi bir arıza olursa temiz kurulum yaparım diye 32 GB basit bir USB 2.0 flash bellek sipariş verdim. Birkaç video izleyerek öğrendim ki Rufus ile kurulum yapılabiliyor, yani GPT imiş.

Şimdi ben temiz bir kurulum yapmak istesem bunu nasıl yapmalıyım acaba? Şundan soruyorum: Diyelim ki bir şekilde yolunu buldum, Windows yüklerken benden Serial istemeyecek mi? Eskiden PC altlarında yazıyordu ama bunda böyle bir key vs. yok. Varsa da ben bulamadım. Bir de içinde hala bu sistemin özelliği olan 2-3 program var. Şu haliyle Windows'u başka bir şekilde, içinde programlar olacak şekilde kopyalamanın bir yolu yok mudur?

Cevap vermek için okuyup zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Bilen biri yardımcı olabilir mi?

PC daha önce etkinleştirilmiş ise key girmesenizde internte baglanınca oto olarak etkinleşir.
Mesela 10/11 Pro kurdunuz key girmediniz size genel dijital etkinleştirme anahtarı ile etkinleştirir.
Son 5 karakter de 3V66T ile biter vs..
Anakart degiştirmediğiniz sürece key gitmez.
Donanım değişikliği yaparsanız, etkinleşmez ise microsof tan manuel etkinleştirirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı