Format Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Maksimum Zırh

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen7 5800H
16GB RAM
RTX3060
DELL G5515
Meslek
Amatör Yazar
Orijinal Windows 10 aracını kullanarak format attım. Tüm gerekli sürücü güncellemelerini ve BIOS güncellemelerini yaptım. RAM hızını normal hızına getirdim, ardından bilgisayarı kapattım. 1 saat kadar sonra tekrar açmaya çalıştığımda ise tüm fanlar dönüyordu fakat klavye çalışmıyordu. Ayrıca ekrana görüntü de gelmiyordu. Sorunun ne olduğunu bulamadım. Araştırdığım ve denediğim birkaç yöntem şöyle:

1. RAM'leri söktüm taktım.
  2. RAM yuvalarını değiştirdim.
  3. Ekran kartını söktüm taktım.
  4. BIOS pilini sökerek BIOS'u sıfırladım.

Fakat hiçbiri çözüm olmadı. Sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini bulamadım. Desteklerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Formatı bir USB Bellek yardımıyla mı yaptınız yoksa direkt olarak kurmaya çalışarak mı? Belki de gerilimlerden dolayı sisteminiz bozulmuştur.

Orijinal Windows 10 aracını kullanarak format attım. Tüm gerekli sürücü güncellemelerini ve BIOS güncellemelerini yaptım. RAM hızını normal hızına getirdim, ardından bilgisayarı kapattım. 1 saat kadar sonra tekrar açmaya çalıştığımda ise tüm fanlar dönüyordu fakat klavye çalışmıyordu. Ayrıca ekrana görüntü de gelmiyordu. Sorunun ne olduğunu bulamadım. Araştırdığım ve denediğim birkaç yöntem şöyle:

1. RAM'leri söktüm taktım.
  2. RAM yuvalarını değiştirdim.
  3. Ekran kartını söktüm taktım.
  4. BIOS pilini sökerek BIOS'u sıfırladım.

Fakat hiçbiri çözüm olmadı. Sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini bulamadım. Desteklerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Hocam bu tarz olaylarda sorun genelde anakartda oluyor, başka bir anakart ile sistemi çalıştırmayı deneyin, statik elektrik de birikmiş olabilir, parçaları sökün ve bilgisayarın açma tuşuna birkaç kez basın, parçaları tekrar takın, sorun hala devam ediyorsa ilk olarak başka anakart ile deneyin, olmazsa 2. olarak ekran kartı ve işlemciyi deneyin.

Sorunun yüzde 90 RAM'lerde olduğunu düşünüyorum

Ben de öyle düşünüyorum ama başka parça bulma imkanım da yok. RAM'leri nasıl test edebilirim?

Hocam bu tarz olaylarda sorun genelde anakartda oluyor, başka bir anakart ile sistemi çalıştırmayı deneyin, statik elektrik de birikmiş olabilir, parçaları sökün ve bilgisayarın açma tuşuna birkaç kez basın, parçaları tekrar takın, sorun hala devam ediyorsa ilk olarak başka anakart ile deneyin, olmazsa 2. olarak ekran kartı ve işlemciyi deneyin.

Başka parçalar kullanma imkanım maalesef yok. Başka bir tavsiyeniz var mı?

Formatı bir USB Bellek yardımıyla mı yaptınız yoksa direkt olarak kurmaya çalışarak mı? Belki de gerilimlerden dolayı sisteminiz bozulmuştur.

USB ile attım formatı. Gerilim sorunu nasıl olabilir anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı