k0ca kafa
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD R5 5600x - Palit 3060ti Dual - MSI B550M PRO-VDH - Crucial P2 1TB - Samsung Evo 860 250GB - Crucial Ballistix 16GB (2x8) - Deep Cool Gammaxx L240 v2 - Thermaltake Commender g33
Bilgisayara yeni bir M.2 SSD aldım ve taktım.
Bilgisayarda 2 tane M.2 SSD 1 tane SATA SSD bulunuyor.
Windows'u eski M.2 SSD'den yeni aldığım M.2 SSD'ye geçirmek için USB'ye Windows 11 yükleme aracı kurdum ve temiz kurulum olsun diye biçimlendirme işlemi yaptım.
Yeni aldığım SSD'ye kurma işlemini başlatıyorum, işlem bittikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve bu yazı geliyor.
"Görünüşe göre bir yükseltme başlattınız ve yükleme medyasından önyükleme yaptınız. Yükseltmeye devam etmek istiyorsanız, medyayı bilgisayarınızdan kaldırın ve Evet'e tıklayın. Bunun yerine temiz yükleme yapmak istiyorsanız, hayır'a tıklayın."
Hayıra tıklayınca tekrar kurulum ekranı geliyor, USB'yi çıkarıp evete basınca boot yapmak yerine BIOS menüsü açılıyor.
BIOS'ta bulunan boot sıralamasında UEFI hard diski başa alıyorum ancak yine bir şey değişmiyor.
Kurulum işlemini SATA SSD'ye denediğimde sorun olmadı ve BIOS'ta boot kısmında SATA SSD'nin adı yazılı oluyor fakat M.2 SSD'ye kurunca SSD adı yazmıyor sadece UEFI hard disk yazıyor.
Windows'u SATA'ya kurup M.2 SSD'ye klonlamaya çalıştım ancak hata verdi.
Yaşadığım sorun tam olarak bu konuda da belirtilmiş.
www.technopat.net
Akla gelebilecek her türlü yolu deneyip başarısız olduktan sonra sonunda çözüme kavuştum.
Windows 10 kurulum medyası kurup ardından Windows 11 e yükselttim.
Bilgisayarda 2 tane M.2 SSD 1 tane SATA SSD bulunuyor.
Windows'u eski M.2 SSD'den yeni aldığım M.2 SSD'ye geçirmek için USB'ye Windows 11 yükleme aracı kurdum ve temiz kurulum olsun diye biçimlendirme işlemi yaptım.
Yeni aldığım SSD'ye kurma işlemini başlatıyorum, işlem bittikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve bu yazı geliyor.
"Görünüşe göre bir yükseltme başlattınız ve yükleme medyasından önyükleme yaptınız. Yükseltmeye devam etmek istiyorsanız, medyayı bilgisayarınızdan kaldırın ve Evet'e tıklayın. Bunun yerine temiz yükleme yapmak istiyorsanız, hayır'a tıklayın."
Hayıra tıklayınca tekrar kurulum ekranı geliyor, USB'yi çıkarıp evete basınca boot yapmak yerine BIOS menüsü açılıyor.
BIOS'ta bulunan boot sıralamasında UEFI hard diski başa alıyorum ancak yine bir şey değişmiyor.
Kurulum işlemini SATA SSD'ye denediğimde sorun olmadı ve BIOS'ta boot kısmında SATA SSD'nin adı yazılı oluyor fakat M.2 SSD'ye kurunca SSD adı yazmıyor sadece UEFI hard disk yazıyor.
Windows'u SATA'ya kurup M.2 SSD'ye klonlamaya çalıştım ancak hata verdi.
Yaşadığım sorun tam olarak bu konuda da belirtilmiş.
Format sonrası bilgisayar SSD'den boot edilmiyor
Format işlemi sonrası yeniden başlatılıyor ekranında USB'yi söktükten sonra BIOS'a geri atıyor ve SSD'den boot edilmiyor. Boot ekranında SSD'yi seçtikten sonra tekrar BIOS'a atıyor. Ne yapmam lazım? Bu arada format sırasında disk biçimlendirdiğimiz kısımda USB gözüküyor. İzlediğim hiçbir...
Akla gelebilecek her türlü yolu deneyip başarısız olduktan sonra sonunda çözüme kavuştum.
Windows 10 kurulum medyası kurup ardından Windows 11 e yükselttim.
Son düzenleme: