Format sonrası bilgisayar yavaşladı

Basilisk9948

Picopat
Arkadaşlar selam, benim laptop Windows 10 idi, sonra Windows 11'e geçtim. Windows 11'e geçtikten sonra PC'yi sıfırladım (1. format ) ama PC garip bir şekilde inanılmaz yavaşladı. Sonrasında Windows 10'a geri döndüm (2. format) ve sonra fark ettim ki Driver'ların hiçbiri yok.

Ben de driver pack solution isimli programı indirdim, saçma sapan sürücüler ve programlar kurdu. Sonra yine format attım (3. format) ardından sıfırlama işleminden sonra PC'nin kendi markasından indirdim tüm sürücüleri. PC biraz yavaşlamış gibi.

Sizce bu psikolojik midir yoksa cidden yavaşlamış olabilir mi?

Arkadaşlar selam, benim laptop Windows 10 idi, sonra Windows 11'e geçtim. Windows 11'e geçtikten sonra PC'yi sıfırladım (1. format ) ama PC garip bir şekilde inanılmaz yavaşladı. Sonrasında Windows 10'a geri döndüm (2. format) ve sonra fark ettim ki Driver'ların hiçbiri yok.

Ben de driver pack solution isimli programı indirdim, saçma sapan sürücüler ve programlar kurdu. Sonra yine format attım (3. format) ardından sıfırlama işleminden sonra PC'nin kendi markasından indirdim tüm sürücüleri. PC biraz yavaşlamış gibi.

hocam pc eski ise kendi markasından indirdiğiniz driverler da eskidir , dolayısıyla yavaşlama olabilir

Yavaşladığını nasıl anladınız ? PC açılımından mı.
Hayır pc 3 veya 4 sn içinde açılıyor. Normalde %40-%45 arasında ram tüketirken şuanda %50 lere dayandı. Ayrıca webde gezinirken falan da yavaslamıs gibi geldi.

hocam pc eski ise kendi markasından indirdiğiniz driverler da eskidir , dolayısıyla yavaşlama olabilir
Pc eski değil 1 ay falan oldu alalı. 8 gb ram gtx1650 ekran kartı amd ryzen 4600h işlemci.

Yani pc zarar görmüşmüdür?

Temiz kurulum yapıp, driverleri manuel olarak kurun.

Temiz kurulum dan kastınız nedir acaba? Birdaha mı format atmam lazım?
Sıfırlamak format değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı