Çözüldü Format sonrası BIOS ekranında UEFI gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sanirimiso

Kilopat
Laptopa format attım fakat çok değişik şeyler oldu. BIOS ekranında UEFI yok oldu. Ekran 144 Hz idi, 64 Hz gözüküyor. Görev çubuğu böyle gözüküyor eski model gibi, acaba BIOS'ta mı bir hata yaptım?

Çözüm

Tamam, olması gereken de bu zaten. Format atmana gerek yok. UEFI Windows kurmuşsun.

Ekranda da kabak gibi UEFI yazıyor. Daha ne olmasını bekliyorsunuz?
Ekran kartı driver kurulumunu yaptıktan sonra Hz değeriniz düzelecektir. Onun dışında UEFI olarak format atmamış olabilirsiniz.

Windows Update yapın ve ekran kartı sürücünüzü el ile güncelleyin. Ayrıca formattan kastınız direkt ayarlardan format mı yoksa USB ile temiz kurulum mu?

Format, BIOS ekranında değişiklik yapmaz. Bunu ispatlayan bir fotonuz var mı?

Ekran kartı sürücüsü bile kurmamışsınız aryıca. Hayatınızda ilk defa mı format attınız?

Format atacagım zaman BIOS'ta Windows Boot Manager ve UEFI vardı bir de USB, USB'yi en üste alıp yeniden başlattım normal Windows kurulum ekranı geldi kurdum sonra BIOS'a girdiğimde sadece Windows Boot Manager gözüküyor.

Tamam, olması gereken de bu zaten. Format atmana gerek yok. UEFI Windows kurmuşsun.

Ekranda da kabak gibi UEFI yazıyor. Daha ne olmasını bekliyorsunuz?

Artı -1 Eksi
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…