Format sonrası giden netlik

denizguitar

Centipat
Intel UHD Graphics 620 ve AMD Radeon R5 M330 ekran kartına sahibim bilgasayarımda. Windows 10 temiz kurulum yaptıktan sonra ekran netliği düşmeye gözlerimi ağrıtmaya başladı. Driverleri silip tekrar yükledim. Ekran ayarlarından önerilen olarak 1366x768 olarak seçili. Ama buna rağmen format öncesi gibi net ve gözlerimi yormAyacak bir şekilde kullanamıyorum. ne yapmam veya ayarlamam gerekiyor? Teşekkürler.

1. Ekran kartı sürücüsü yüklü değilse yükleyin.
2. Ekran çözünürlüğünüzü kontrol edin.
3. Yukarıda yazdığım iki madde de işe yaramıyorsa ekran yenileme hızını değiştirin. Örneğin benim monitörü 60 hz olarak kullanınca ekran hafiften bulanık oluyor fakat 75 hz olarak kullanınca net görüntü alabiliyorum.

Ekran kartı sürücüsü güncel ve çözünürlük çıkabilecek en yüksek değerdeyse problem olmaması lazım. Ne gibi bir değişiklik mevcut biraz açar mısın?
Temiz kurulum yaptıktan sonra eski haline göre çözünürlük en sonra ayarlı olduğu halde hafif olarak net değil geliyor.Yani ekrana bakan birininin 5 dakika sonra gözleri yaşarıyor diyebilirim.Aygıt yöneticisinden güncelledeim sorun çözülmedi ayriyetten sürücüleri kaldırıp yeniden internetten indirdiğim sürücüleri yükledim yine fayda etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…