Format sonrası GPU ve CPU sıcaklık değerleri

Mehmet Aliiii

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar formattan sonra boşta 33 derece olan ekran kartı 35, yükte maksimum 62 görüyordu hâlâ aynı. Ama pese giriyorum. 60 derece oluyor, pesten çıktığımda 39 derecede kalıyor. Önceden direkt düşüyordu. Onun dışında işlemci boşta 52 derecelere kadar çıkıyor şu an. Önceden 45-49'du. Yükte maksimum 65 görüyordu. Şu an 70'lere kadar çıkıyor ve pesten çıktığımda 59'larda kalıyor bir müddet. Eskisine göre daha sesli de çalışıyor. Acaba kasa fanları tozlandı desem, 2 gün içerisinde mi tozlandı? Termal macun desem 2 günde mi eskidi? Saçma geliyor sizce sebebi ne olabilir?

Fanlarınız otomatik devir de ise normaldir, her sonuç aynı olacak diye bir şey yok, zaten uçurum farklar yok.
Sesli çalışması tuhafıma gitti, fanların bu sıcaklıklar da sesli çalışmaması lazım, tabi sisteminizi yazarsanız yardımcı olabilirim.

Modifiye edilmiş Windows sürümü kullanıyor iseniz zararlı Windows sürümü olabilir. Fark ettirmeden mining ya da başka bir şey için kullanıyor olabilir.
Mining yapsa GPU ve CPU 70 - 75 hatta 80 dereceleri vurur kafa ütüler. Değerler normal arkadaşın. Havanın da etkisi büyük kasanın ısınmasında.

Sistemi güncelleştirin. Crackli Windows mu kullanıyorsunuz?

Crackli kullanıyorum ama güncel Windows.
Fanlarınız otomatik devir de ise normaldir, her sonuç aynı olacak diye bir şey yok, zaten uçurum farklar yok.
Sesli çalışması tuhafıma gitti, fanların bu sıcaklıklar da sesli çalışmaması lazım, tabii sisteminizi yazarsanız yardımcı olabilirim.

1050 Ti OC.
i5 7500(stok fan)
B250M PRO VDH.
24 GB RAM.
1TB HDD.
256 GB SSD.
MSI 100M + 2X SilverStone Air blazer 120r.
Driverla ilgili bir sorunda olabilir. Sürümden sürüme fark var.

Evet hocam BIOS sürümüm son sürüm değil.
Yaz ayları geldi, gün geçtikçe hava sıcaklığı yükseliyor. Donanımsal veya yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum, bu değerler hava sıcaklığına bağlı olarak değişebilir.

Evet hocam haklısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı