Format sonrası GTX 1050 ekran kartı kullanılmıyor

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, laptopuma bir format attım sonrasında işte Windows updden güncellemeleri yükledim GeForce expden de driveri yükledim.

Driver yüklenmeden önce kart kullanılıyordu fakat driver yükledikten sonra kart kullanımda olarak gözüküyor fakat oyun açınca kullanmıyor.

NVIDIA Denetim Masası'ndan yüksek performanslı grafik sürücüsünü seçince oyun açılıyor beyaz ekranda kalıyor. Fakat Intel UHD ile normal şekilde açılıyor.

Lütfen yardımcı olun hiçbir şey yapamıyorum.

i5 7300HQ GTX 1050 8 RAM 256 M.2 SSD.

Mevcut driver'ı sil ve manuel olarak Nvidia sayfasından tekrardan indirerek kur. Ayrıca bütün sürücülerinin yüklendiğinden emin ol. Eksik bir chipset driver'ı dahi sorun yapabilir.

Mevcut Driver'ı sil ve manuel olarak NVIDIA sayfasından tekrardan indirerek kur. Ayrıca bütün sürücülerinin yüklendiğinden emin ol. Eksik bir chipset Driver'ı dahi sorun yapabilir.

DDU ile kaldırdım manuel olarak yükledim aynı sorun oluştu.
Yeniden kaldırdım 2 eski sürüm yükledim yine aynı sorun oldu.

Bütün sürücülerin yüklendiğinden nasıl emin olacağım?

DDU ile kaldırdım manuel olarak yükledim aynı sorun oluştu.
Yeniden kaldırdım 2 eski sürüm yükledim yine aynı sorun oldu.

Bütün sürücülerin yüklendiğinden nasıl emin olacağım?
Kullanmış olduğun laptop markasının kendine ait otomatik sürücü denetleyen bir uygulaması vardır illa ki. Ör: Asus kullanıyorsan "Live Update" veya Lenovo kullanıyorsan da "vantage" vb programları vardır.

Bu tür programlar ya browser aracılığı ile yada yüklenerek kullanılır. Böylelikle bilgisayarının model ve seri numarasına göre doğru sürücüleri indirip kurulum yapar.

Acer markası omum uygulama adı ne acaba?

Acer markası omum uygulama adı ne acaba?

Tam model yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Veya aşağıda ki linkten Acer'in resmi sayfasından kullandığın modeme göre manuel olarak sürücülerini indirebilirsin.

Bu siteden bende baktım ama 2016'daki sürücüleri gösteriyor orada.

Acer Aspire VX5-591G-56B1

Model numarana göre Acer Care Center indirebilirsin. Bana vermiş olduğun bilgiler doğrultusunda indirebileceğin yer mevcut. Ekte ki resimde görebilirsin. Format sonrası temiz kurulum için öneririm.

Çok teşekkür ediyorum, indirip kontrol edince güncelsiniz diyordu bende yeni bir format atıp uygulama üzerinden temiz kurulum yapmayı deneyeceğim.
Hocam formatlamayı denedim formatlayıp inidrim hiçbir şey yokken kontrol et diyorum yine güncelsiniz yazıyor

Sanırım balon bir uygulama bir işe yaramadı pek.

Son düzenleme:
Gözden kaçırdığın bir şey olabilir, Nvidia GeForce Exp. denedin sanırım. Bios güncellemelerini de yap. Tekrar dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…