Format sonrası hangi işlem ne sırayla yapılmalı?

Aklıma takılan ve hep tereddütte olduğum konu hakkında bilgi almak istiyorum. Formatımızı atıyoruz sonra ilk işlem olarak LAN driveri ve ekran kartı driveri. Bu 2 işlemden sonra hemen Windows Update mi yapmalıyız yoksa kulaklık veya mouse driverlarini mi kurmalıyız?
Veya bu işlemleri ne sırayla yapmalıyız? Güncelleştirmelerin çakışmasını istemiyorum, elle kurduğumla Windows Update'in kurduğu bazen çakısıyor. Formattan sonra hangi işlemin hangi sırayla yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorum, kısaca yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
İOBİT Driver Booster kur keyfine bak.

Öncelikle en güncel sürümü kurun sistem bileşenlerinin kendi sitelerinden, sonra Wındows Update en son olarak da klavye, fare, kulaklık yazılımlarını kurarsınız.

@@GCGN
Sürücü kuran programları kesinlikle önermiyoruz, yanlış veya güncel olmayan sürücüleri kurup hatalara neden oluyorlar. Her sürücüyü tek tek elle kurmanıza gerek yok. İşinize yarayacak sürücüleri kursanız yeter. Windows 10'da internete bağlıysanız zaten çoğu sürücü kuruluyor. Onun dışında işinize yarayabilecek ekran kartı ve ses sürücüsü var. Onları da kendi sitelerinden kolayca indirebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladığım kadarıyla işlemler şöyle ilk önce formatımızı atıyoruz sonra lan driveri kuruyoruz sonra windows updatelerin hepsini yapıyoruz sonra ekran kartı driverimizi kuruyoruz sonra fare ve kulaklık driverlerimi kurabilirim değil mi sıralamada yanlış var mı? Anakartın sitesine girdiğimde birden fazla driver var onları kurmaya gerek yok mu yani

1. Windows'u kurun.
  2. Sürücüleri kurmadan önce Windows Update'yi yapın. Bazı sürücüler Windows Update üzerinden yüklenebiliyor.
  3. Güncel olmayan sürücü varsa güncelini kurun.
  4. Yüklenmemiş sürücüler varsa onları yükleyin.

Fare klavye gibi ıvır zıvır sürücüleri Windows 10 kuruyor zaten. İşletim sistemi kurulumu bittikten sonra "Aygıt Yöneticisi" bölümüne girin ve kurulu olmayan sürücü var mı diye bakın. Ünlem varsa düzgün kurulamamış demektir. Eğer kurulu olmayan sürücü yoksa ekran kartı sürücüsünü kursanız yeterli. Diğer sürücüler %100 güncel olmak zorunda değil. İlla güncelleceğim hepsini tek tek elle kuracağım diyorsanız anakartınızın üretici sitesine gidip sürücülerini bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…