Format sonrası HDD'ler gözükmüyor

yiits

Hectopat
Daha fazla  
Formattan sonra 2 hard diskimde gözükmemeye başladı. Fakat BIOS ve aygıt yöneticisinde gözükmekte. Sistemin kurulu olduğu SSD sıkıntısız çalışmaktadır.

Disk yönetimi bu şekilde gözükmektedir.

Dosya Ekleri

• 1663778240388.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkarıp takmayı deneyin bende öyle çözülmüştü.

Formatı diskler takılı iken mi attınız?

Evet diskler takılı idi, Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz ekranında D ve E diskine sil dedim sonrasında daha da göremedim diskleri.

Çıkarıp takmayı deneyin bende öyle çözülmüştü.

Yaptım ama işey yaramadı maalesef.

SSD'yi söküp sadece HDD'ler ile format atmaya çalıştığımda hiçbir disk yine çıkmıyor.

Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda nasıl yapılacağını buldum benden sonrakilerde faydalansın diye buraya çözüm yolunu ekliyorum.
İlk olarak girmemiz gereken yer:

Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Depolama Alanlarıburaya girdiğimizde fiziksel sürücüleri gör kısmını açıyoruz ve yönetici iznini vererek ayarları değiştir diyoruz.
Sonrasında kaldır seçeneğini seçiyoruz.
Gelen ekrandan sürücüyü çıkara tıklıyoruz,
Bu aşamadan sonra diskimiz artık disk yönetiminde gözükmektedir istediğiniz gibi biçimlendirebilirsiniz.
İyi forumlar dilerim...

Diğer diskim içinde denedim kaldır kısmında bazen sıkıntı yaşanabiliyor direkt havuzu sil de diyebilirsiniz siz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…