Format sonrası Kingston NVMe SSD hız düşmesi

kdrkrblt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Kingston 256 GB NVMe SSD Taktım bilgisayarıma hız ve bad sectör testi yaptım bir sorun yok hızı 1.5-2 GB arasıydı sonra formatımı aktardım. Aktarım sonrasında yine aynı testi yaptım ve hız ciddi oranda 330 MB civarına düştü. Aktarma yaptığımdan dolayı oluşabileceğini düşündüğümden temiz format attım. Format atmama rağmen hız yine aynı 330 MB civarında takılıyor test esnasında arada bir 700-800e fırlıyor sonra yine 300-400e düşüyor. Hızı da HD Tune Pro Error Scan seçeneğinden test ediyorum (Quick Scan kapalı). Aşağı tarafa görsel ekliyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

[EKLEME] Crystal Disk Mark üzerinden test yaptım ve hız sonuçlarımı öğrendim. Galiba HDTune Pro tam güç kullanmıyor sistem diski olunca.

Dosya Ekleri

• hız.png
    52,4 KB · Görüntüleme: 83
  • hız3.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Isındıkça yavaşlaması normal. Yarım saat kapalı dursun. Sonra bad sector taraması filan yapmadan direkt hız testine sokun. CrystalDisk mark programını kullanabilirsiniz.

Öncelikle belirtmeliyim ki test ettiğin SSD Kingston değil. Western Digital SN530 Blue modelidir. Başka bir SSD ile karıştırıyor olabilirsin. Yani program öyle söylüyor.

İkinci olarak, bu test genelde maksimum okuma hızının altında seyreder. Çünkü bir performans testi değildir. Yüzey taramasıdır. Ayrıca hafızanın yıpranmış bölgelerinde veya işletim sistemi tarafından aktif kullanım halinde hız düşebilir. Diğer bir olasılıkla test sırasında ısınan SSD kontrolcüsü hız kesebilir.
Bu program da biraz ilkel. Belki başka program ile test edersen daha hızlı olabilir.

Gerçekten performansı ölçmek istiyorsan Crystal Disk Mark programını çalıştır. Ancak o programda test yapmadan önce de SSD'yi biraz boşta beklet veya sistemi yeniden başlat. Çünkü daha yeni yükten çıkmış SSD'nin ısınmış olması veya bunun gibi DRAM olmayan modellerde kısıtlı önbelleğin dolmuş olması hız kaybına sebep olur. Kendisi zaten giriş seviyesi bir modeldir. Senin fark etmediğin zamanlarda sık sık hız kesiyordur. Ancak bunlar işletim sistemi açılışı veya oyun yükleme ekranı sürelerini pek etkilemez.

Isındıkça yavaşlaması normal. Yarım saat kapalı dursun. Sonra bad sector taraması filan yapmadan direkt hız testine sokun. CrystalDiskMark programını kullanabilirsiniz.
Yardımınız için teşekkürler dediğiniz gibi Crystal Disk programından öğrendim.
Evet yanlış hatırlıyormuşum Western Digital'di yardımınız için teşekkürler Crystal Disk programından öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…