İşlemcinin sürücüsü diye bir şey yok zaten. Chipset sürücüsünü de ekran kartı gibi elle indirmeni tavsiye ederim. İşlemci üreticisinin web sitesinden ilgili chipset adını yazarak(B550, X670, A520, H610, B760 vb.) İndirebileceğin gibi anakart üreticisinden(web sitesinde kartın modeli seçilerek) de indirilebilir. En iyi kararlılık ve performans için güncel chipset sürücüsünü bu iki yerden birisini kullanarak indirip yüklemeni öneriyorum. Genelde işlemci üreticisinin(AMD, Intel) verdiği sürüm anakart üreticisinden daha yeni oluyor.
Kısacası günümüz bilgisayarlarında Windows 10/11 özelinde bakarsak şunları manuel olarak indirmek iyi olur(ve genelde yeterlidir):
1- ekran kartı.
2- chipset.
Bunların dışında sorun çıkaran, hediye yazılım veren, performansından memnun kalmadığın donanım varsa(bilhassa lan, ses ve varsa Wi-Fi) onlara sonra bakarsın. Örneğin; ben bir ASUS TUF anakart kullanıcısı olarak DTS Custom yazılımından dolayı ses sürücüsünü muhakkak elle yüklerim. Eğer benim gibi Windows Update içerisinden sürücü güncelleme özelliğini kapatırsan lan, WLAN, ses, Bluetooth gibi şeyleri de ara sıra anakart üreticisinden güncelliğini kontrol ederek güncellemek iyi olur.