Format sonrası mavi ekran hatası winload.exe

• Konuyu başlatan TMS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.161

TMS

Decapat
Sisteme virüs bulaştıktan sonra format atayım dedim sonra da böyle bir hata ile karşılaştım ve PC açılması için sürekli BIOS'a girip çıkmam gerekiyor aksi halde mavi ekranla karşılaşıyorum. Mavi ekran hatası da winload.exe ve 0xc00000e. @Recep Baltaş'ın 2013 senesinde çektiği bir video ile düzeltmeye çalıştım fakat orada da harf atarken disk 2'ye harf atayabilirken disk 1'e harf atayamıyorum. Bu sebepten mi bilmiyorum ama düzelmedi. Tekrardan format atmadan düzeltebilir miyim bunu?

Edit: Minidump dosyası mevcut değil. Herhangi bir CCleaner tarzı program da yüklü değil fakat; Windows'ta minidump dosyası oluşmuyor.

Edit2: BIOS'ta sadece Windows yüklü olmayan 860 EVO'yu görüyor. Halbuki ben 970 EVO'ya kurmuştum sorun buradan da kaynaklanıyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-01-09 at 13.48.53.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-09 at 13.48.53.jpeg
    141,4 KB · Görüntüleme: 80
  • WhatsApp Image 2021-01-09 at 13.48.54.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-09 at 13.48.54.jpeg
    130,9 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Sisteme virüs bulaştıktan sonra format atayım dedim sonra da böyle bir hata ile karşılaştım ve PC açılması için sürekli BIOS'a girip çıkmam gerekiyor aksi halde mavi ekranla karşılaşıyorum. Mavi ekran hatası da winload.exe ve 0xc00000e. @Recep Baltaş'ın 2013 senesinde çektiği bir video ile düzeltmeye çalıştım fakat orada da harf atarken disk 2'ye harf atayabilirken disk 1'e harf atayamıyorum. Bu sebepten mi bilmiyorum ama düzelmedi. Tekrardan format atmadan düzeltebilir miyim bunu?

Edit: Minidump dosyası mevcut değil. Herhangi bir CCleaner tarzı program da yüklü değil fakat; Windows'ta minidump dosyası oluşmuyor.

Edit2: BIOS'ta sadece Windows yüklü olmayan 860 EVO'yu görüyor. Halbuki ben 970 EVO'ya kurmuştum sorun buradan da kaynaklanıyor olabilir mi?

Evet sorun diğer SSD'yi görmediğinden kaynaklı olabilir. SSD'lerin bozulması sık olan bir şey değildir doğru takıldığından emin olun BIOS'un sorunsuz olduğundan emin olun. Çözemezseniz tekrar format atın ve BIOS'u manuel olarak kurun.

Evet sorun diğer SSD'yi görmediğinden kaynaklı olabilir. SSD'lerin bozulması sık olan bir şey değildir doğru takıldığından emin olun BIOS'un sorunsuz olduğundan emin olun. Çözemezseniz tekrar format atın ve BIOS'u manuel olarak kurun.

Doğru takılı olduğundan eminim. BIOS'ta kendim Boot etmek isteyince görmüyor. Ama BIOS girip çıkınca PC açılıyor sorunun ne olduğunu anlayamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fırsattan istifade BIOS'da Update ettim. Fakat sorunun düşündüğüm gibi BIOS'la ilgili olmadığını gördüm çünkü sorun devam ediyor. BIOS girince Windows yüklü olan SSD görünmüyor. BIOS girip çıkınca PC açılıyor. Donanım olarak bir sıkıntısı yok. Zaten şu an PC'den yazıyorum.

EDİT: Başlıkta yazan winload.exe yanlış olmuş. Mavi ekran hatası tam olarak şöyle; C:/Windows/System32/winload.efi

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 78
Fırsattan istifade BIOS'da Update ettim. Fakat sorunun düşündüğüm gibi BIOS'la ilgili olmadığını gördüm çünkü sorun devam ediyor. BIOS girince Windows yüklü olan SSD görünmüyor. BIOS girip çıkınca PC açılıyor. Donanım olarak bir sıkıntısı yok. Zaten şu an PC'den yazıyorum.

Edit: Başlıkta yazan winload.exe yanlış olmuş. Mavi ekran hatası tam olarak şöyle; C:/Windows/System32/winload.efi.

Windows'u BIOS'un her zaman gördüğü SSD'ye atın. Sorun devam ederse anakart sıkıntılı olabilir ama net bir şey söylemeye bilgim yetmiyor sanırım. Eğer busefer diğer SSD görünmezse yine anakart sorunlu olma ihtimali var diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı