Format sonrası mikrofondan karşıya giden seste azalma

304664

Hectopat
Mikrofonda karşıya giden seste aşırı azalma var.
Sürücüsünü hem en son sürümle elimle kurulum yaparak güncelleyip denedim hem de anakartın Live Update programı ile güncelledim fakat sorun da çözüme ulaşamadım. Sorun ses kartın driver ile mı yoksa Windows'la mı alakalı bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

İşletim sistemi: Win 10
Ses kartı: Realtek

Anakartınız da ki dahili ses kartı sanırım.Anakart modelini verebilirseniz belki daha iyi olur.
İki ihtimal var yazılım ile alakalı bir problem, bir diğeri de mikrofonun arızalı olması.Windows ile belki şu yüzden olabilir, windows kendisi ses kartı için otomatik kendi bünyesinde bulunan güncellemeyi yapıyor ve siz de yaptığınız da duplicate oluyor, bu da sorunlara sebeb olabiliyor.Benim x570-E anakartımda bu durum olmuştu ve asus bunun için yeni bir patch yayınlamıştı.Bunu kontrol etmek gerekir.
Kendiniz windows üzerinde ses kaydı oluşturun ve mikrofunun sağlıklı çalışıp çalışmadığına bakın.Eğer yeterli ise zaten sorun kullandığınız uygulama ile ilgilidir.

Anlattığınız çakışmayı nasıl kaldırabilirim? Mikrofonum da sorun olmadığına eminim. (Formattan sonra sesimin Çok az geldiğini söyleyenler oldu hatta) Driverı silip denedim, yükledikten sonra da denedim. Konuşmalarım da ki ses seviyelerinde hiç bir fark yoktu. Bunu yaparken ses seviyesi 90 bas +10 du.

Anakart: MSI H110m PROVD PLUS

Çakışma olmayabilir.Benim ki istisnai bir durumdu.
Windows üzerinde ses kaydı yaparmısın, sonra da yaptığın ses kaydını dinle.
Ses driver'ını Msin kendi sitesinden mi indirdiniz?
Birde hangi uygulamayı kullanıyorsunuz da ses az gidiyor ve diğer uygulama ve oyunlarda böyle bir problem var mı?

Son düzenleme:

windows ile ses kaydı yaptım ve dinledim ses az geliyor.
discord'dan sesim az gidiyor. hem discord hem windowsun ses algısı sonuna kadar açık.
ses driverını hem elimle hemde msi'ın programıyla yüklettim durum yine aynı, seste artma olmadı yine az gidiyor yani

Ses Denetimi ayarlarından mikrafon'un seviyesini yükseltin ve Bass Boost seçeneğini en az 10 yapın.

Son olarak, ses driver'larının hepsini tamamen sil, Nvdia veya Amd ses driverları da var, yüklüyse onları da sil.Bilgisayarı yeniden başlat ve o şekilde ses kaydı yap ve dinle düzelme var mı bak.Düzelmediyse eğer mikrofonun arızalıdır, başka birşey aklıma gelmiyor.Bunların üzerine, son olarak realtek driver'ını yükleyip, tekrar deneyebilirsin.Nvdia veya Amd ses driverlarını hiç bir zaman yükleme.Gerçi zaten sadece ekran kartı driver'ını kurmaya çalıştığında o seçenek çıkıyor.Bunlar neticesinde eğer halen daha ses az ise, mikrofonun ile alakalıdır durum, başka bir mikrofon takıp denemelisin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…