Bilgisayardan pek anlayan biri değilim. Geçen yaz attığım formattan sonra driverları yükledim. Gerekli programları kurdum ama bir şeyler yanlış hissiyatı vardı içimde. Bazen laptop aşırı yük altında olmadığı halde ses yapıyor öncesinden akıcı oynadığım oyunlarda FPS 30'un altında olmadığı halde takılmalar yaşıyorum. Tam anlamıyla düzgün bir format ve sonrası için neler yapılmalıdır? Teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
Bilgisayardan pek anlayan biri değilim. Geçen yaz attığım formattan sonra driverları yükledim. Gerekli programları kurdum ama bir şeyler yanlış hissiyatı vardı içimde. Bazen laptop aşırı yük altında olmadığı halde ses yapıyor öncesinden akıcı oynadığım oyunlarda FPS 30'un altında olmadığı halde takılmalar yaşıyorum. Tam anlamıyla düzgün bir format ve sonrası için neler yapılmalıdır? Teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
Tüm VCRedist paketlerinin hepsinin bir arada olduğu arşiv. Visual C++ 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2015, 2017, 2019 ve 2021 için VC_Redist runtime paketlerini içerir. Hem 32 bit hem de 64 bit desteklenir. Hepsini sırasıyla yükleyebilmek için...
Tüm VCRedist paketlerinin hepsinin bir arada olduğu arşiv. Visual C++ 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2015, 2017, 2019 ve 2021 için VC_Redist runtime paketlerini içerir. Hem 32 bit hem de 64 bit desteklenir. Hepsini sırasıyla yükleyebilmek için...
Buradan indirip kurmuştum. Ekran kartı drıverlarını da elle kurdum diğerlerini Windows Update'e bırakmıştım. Ama oyunlarda takılma var geçmiyor. Nadir de olsa normal internette gezinirken ekran kararıyor bazen gelmediği de oluyor sanırım temiz bir format atmam gerek tekrardan.
Burdan indirip kurmuştum. Ekran kartı drıverlarını da elle kurdum diğerlerini Windows Uptade'e bırakmıştım. Ama oyunlarda takılma var geçmiyor. Nadir de olsa normal internette gezinirken ekran kararıp gelmiyor bazen gelmediği de oluyor sanırım temiz bir format atmam gerek tekrardan.
DDU, ekran kartı ile ilgili problemlerde sürücüyü tamemen kaldırır ve temiz bir ekran kartı sürücüsü kurmanıza yarar. Chipset için de işlemcinizin sitesinden indirmeniz gerekiyor. Burada AMD işlemci için kurulmuş mesela:
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Technopat'ın bu konu için çektiği videoları izleyin, forumda yardımcı konular da bulabilirsiniz.