Format Sonrası OC yapınca bilgisayarın reset atması

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Sistemim:
  • AMD FX 770K İşlemci 3.5 GHZ
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 600W Cooler-Master Güç Kaynağı( K350 kasa ile birlikte)
  • R9 380 Asus 4 GB OC
  • Windows 10 ( Son güncelleme kurulu)
  • HP 2B17 Anakart( MSI 7906-S )
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce format attım sürücüleri eksiksiz kurdum AMD Overdrive ile format öncesi 4.0 GHz stabil kullanıyordum. Şu an hiçbir şekilde frekans artıramıyorum artırdığım anda bilgisayar donup bir süre sonra yeniden açılıyor. GPU'da ise Core 20 MHz Memory ise 5 MHz artırıyorum fabrika çıkışı orijinal OC frekansı aynı şekilde yine bilgisayar donup yeniden başlıyor. Eskiden hiç sorunsuz OC yapıyordum format sonrası böyle oldu bana yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1 buçuk haftadır kimse yardımcı olmadı lütfen fikriniz benimle paylaşır mısınız ?

Sistemim:
  • AMD FX 770K İşlemci 3.5 GHZ
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 600W Cooler-Master Güç Kaynağı( K350 kasa ile birlikte)
  • R9 380 Asus 4 GB OC
  • Windows 10 ( Son güncelleme kurulu)
  • HP 2B17 Anakart( MSI 7906-S )
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce format attım sürücüleri eksiksiz kurdum AMD Overdrive ile format öncesi 4.0 GHz stabil kullanıyordum. Şu an hiçbir şekilde frekans artıramıyorum artırdığım anda bilgisayar donup bir süre sonra yeniden açılıyor. GPU'da ise Core 20 MHz Memory ise 5 MHz artırıyorum fabrika çıkışı orijinal OC frekansı aynı şekilde yine bilgisayar donup yeniden başlıyor. Eskiden hiç sorunsuz OC yapıyordum format sonrası böyle oldu bana yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1 buçuk haftadır kimse yardımcı olmadı lütfen fikriniz benimle paylaşır mısınız ?
Neredeyse 1 ay oldu ama koskoca Technopat'ta bir kişi sorunuma cevap vermedi gerçekten bu kadar duyarsız bir forum görmedim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    220,8 KB · Görüntüleme: 240
  • Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    220,8 KB · Görüntüleme: 123
AMD işlemcilerden çekirdek voltajı hep öyle yüksek miydi ? :O Ben ilk defa gördüm. 3.000 volt nerede ise. Hız aşırtmayı siz yanlış yapmışsınız gibi.
Volttan kastınız nedir açıklar misiniz?

''Core Voltage'' yazan kısımdan bahsettim.
Ben voltaj ile oynamadım orayı siz söyleyince gördüm yanlış format neden olmuş olabilir mi ? Ne yapmalıyım ? Ekran kartına da hiç OC yapamıyorum.Bir format ile bütün PC neredeyse çöp oldu.

Ben voltaj ile oynamadım orayı siz söyleyince gördüm yanlış format neden olmuş olabilir mi ? Ne yapmalıyım ? Ekran kartına da hiç OC yapamıyorum.Bir format ile bütün PC neredeyse çöp oldu.

Format atınca hız aşırtma ayarları sıfırlanmaz. BIOS ayarlarını sıfırlaman gerekiyor. Yani varsayılan ayarlar.

Format atınca hız aşırtma ayarları sıfırlanmaz. BIOS ayarlarını sıfırlaman gerekiyor. Yani varsayılan ayarlar.
Bİos ayarlarını sıfırladım zaten 1-2 gün önce.O voltaj ile yanmaz mı PC çok yüksek değil mi ? Normali nedir ?

Oyun falan oynarken hiç sıkıntı yok ama 5-6 sat ya da daha fazla da oynasam bir şey olmuyor sensörlerde sorun olabilir mi ? Sadece GPU veya CPU'ya OC yapamıyorum formattan önce oluyordu kısaca bu sorun sizi de uğraştırıyorum ama AMD Overdrive siyah ekran sorunu oluyor PC kapanmıyor sadece siyah ekranda kalıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı