Format sonrası overclock ayarları durur mu?

VortexTR

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarıma format atmaya karar verdim ve aklıma bir soru takıldı, MSI`ın programı ile overclock yapmıştım.
  1. MSI`ın programı overclocku BIOS üzerinden mi yapıyor?
  2. Eğer BIOS üzerinden yapmıyorsa format sonrası overclock ayarı gider mi?
Şimdiden teşekkürler.

1.Evet
2.Formatı HDD(SSD vb) üzerine yani işletim sisteminiz nereye kuruluyor ise oraya format atarsınız. BIOS'tan ayarları sıfırlamadığınız sürece overclock ayarları duracaktır.

Bilgisayarıma format atmaya karar verdim ve aklıma bir soru takıldı, MSI`ın programı ile overclock yapmıştım.
  1. MSI`ın programı overclocku BIOS üzerinden mi yapıyor?
  2. Eğer BIOS üzerinden yapmıyorsa format sonrası overclock ayarı gider mi?
Şimdiden teşekkürler.
Afterburner ayarları gidecektir. Tekrar yapmanız gerekecek.

MSI Afterburner'dan bahsediyorsanız, OC işlemi uygulama üzerinden yapılır. Sistem yeniden başladığında dahi sıfırlanır. OC ayarını kaydederseniz dosya konumundaki Profiles klasöründe yer alan .cfg uzantılı ayar dosyalarını yedekleyerek sonraki kurulmda aynı ayardan devam edebilirsiniz. Şahsen 2-3 temiz kurulumda da OC işlemini stabil ayarları yedekleyerek sürdürüyorum.

MSI Afterburner'dan bahsediyorsanız, OC işlemi uygulama üzerinden yapılır. Sistem yeniden başladığında dahi sıfırlanır. OC ayarını kaydederseniz dosya konumundaki Profiles klasöründe yer alan .cfg uzantılı ayar dosyalarını yedekleyerek sonraki kurulmda aynı ayardan devam edebilirsiniz. Şahsen 2-3 temiz kurulumda da OC işlemini stabil ayarları yedekleyerek sürdürüyorum.
Özür diliyorum soruyu yanlış anlamışım. Arkadaş direkt BIOS üzerinden yapacak sanmıştım :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı