Format sonrası oyunlarda siyah ekran ve çökme sorunu

UmutZeren1

Kilopat
Daha fazla  
Laptopumu formatladim ve sürücülerini kurdum ama tum oyunlara girişte siyah ekran ve crash hatasi alıyorum. Ama harici ekran kartını devre dışı bırakıp dahili karta geçince oyun sorunsuz açılıyor ama kasma sorunları oluyor. Lütfen yardım eder misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Ama harici ekran kartını devre dışı bırakıp dahili karta geçince oyun sorunsuz açılıyor ama kasma sorunları oluyor."
Hocam dahili ekran kartı zaten oyun oynamak için olan değil. Oyun oynamak için olan ekran kartın harici ekran kartındır. Eğer oyunları açmıyorsa ekran kartının driverlarını yanlış kurmuş olabilirsin. Eğer manuel olarak kendin indirdiysen Mobile verisyonlarını indirdiğinden emin ol. Eğer mobile versiyonunu kurmadığını farkedersen, clean install yap.

Diğer bir ihtimal ise gerekli programları yüklememişsindir.
DirectX, Microsoft Visual C++ 2005-2008-2010-2012-2013, frame network gibi programlara ihtiyacın olacak. Sistemin 64 bit ise x64, 32 bit ise x86 olanları kurmalısın.

Steam üzerinden oynuyorsan steam zaten oyunu ilk açtığında bunları kurar, kurmaz ise bile oyun klasörleri içinde gerekli programları bulabilirsin.
Korsan oyunuyorsan ise yine oyun dosyaları içinde bulabilme ihtimalin var ama genelde manuel halletmen gerekir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı