Çözüldü Format sonrası sürücü yüklerken sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Erencantutar4

Hectopat
Bilgisayarıma uzun zamandır format atmıyordum temiz bir kurulum yapayım rahatlasın dedim format attıktan sonra Windows otomatik driverleri yukledikten sonra 5 dakika içinde donuyor sistem geri yükleme noktası olusturdum öyle geri dönebiliyorum ama donduktan sonra hiçbir şey gelmiyor. HDD ışığı yanmıyor ve kapatıp açtıktan sonra da açılma ekranında donup kalıyor.
Sistemim.
AMD Radeon HD 8750M.
8 GB RAM 4 GB sonradan kendim taktim.
i5 3337u.

Çözüm
Sorunu kısmen çözdüm. Eski sürüm var, 20.9.1, onu yükleyince düzgün çalışıyor. Tabii öncesinde DDU ile silmen lazım sürücüyü ve System32'nin içinden de sileceksin AMD'nin kalıntılarını. Yani her yerden silinmiş olacak, tek bir klasör bile kalmayacak.

Bu linkten indir ve yüklerken fabrika ayarlarına sıfırla diye bir seçenek var, onu işaretleme ve sürücüyü güncelleme.

Kanka sorun neymiş çözebildinmi bende de aynı sorun var şu an da.
Bilgisayarıma uzun zamandır format atmıyordum temiz bir kurulum yapayım rahatlasın dedim format attıktan sonra Windows otomatik driverleri yukledikten sonra 5 dakika içinde donuyor sistem geri yükleme noktası olusturdum öyle geri dönebiliyorum ama donduktan sonra hiçbir şey gelmiyor. HDD ışığı yanmıyor ve kapatıp açtıktan sonra da açılma ekranında donup kalıyor.
Sistemim.
AMD Radeon HD 8750M.
i5 3337u.

RAM'lerde sıkıntı olabilir. Windows'u crack ile etkinleştirdiyseniz bundan dolayı da olabilir.

RAM'lerde sıkıntı olabilir. Windows'u crack ile etkinleştirdiyseniz bundan dolayı da olabilir.

Windows etkinlestirmiyorum etkinleştirme yerinde ise dijital bir lisans ile etkinleştirmek diyor.
Windows otomatik driverleri derken Windows Update mi diyorsunuz?

Evet.

Ve ayrıca format atmadan önce hiçbir sıkıntım yoktu.

Sistemim.
AMD Radeon HD 8750M.
i5 3337u.
kanka sorun neymiş çözebildinmi bendede aynı sorun var şuan da

Sorunu kısmen çözdüm. Eski sürüm var, 20.9.1, onu yükleyince düzgün çalışıyor. Tabii öncesinde DDU ile silmen lazım sürücüyü ve System32'nin içinden de sileceksin AMD'nin kalıntılarını. Yani her yerden silinmiş olacak, tek bir klasör bile kalmayacak.

Bu linkten indir ve yüklerken fabrika ayarlarına sıfırla diye bir seçenek var, onu işaretleme ve sürücüyü güncelleme.

Kanka sorun neymiş çözebildinmi bende de aynı sorun var şu an da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

kanka ben bilgisayarcıya format attırdım o da temiz kurulum yapmış ama ekran kartlarının sürücülerini yükleyince mavi ekran veriyomuş şuan pc de hem intel hd grapichs yok hemde harici ekran kartı yani bende amd r7 m360 var o da yok kasıyo azcık direk senin linkten kursam olurmuki
şuan da
kanka ben bilgisayarcıya format attırdım o da temiz kurulum yapmış ama ekran kartlarının sürücülerini yükleyince mavi ekran veriyomuş şuan pc de hem intel hd grapichs yok hemde harici ekran kartı yani bende amd r7 m360 var o da yok kasıyo azcık direk senin linkten kursam olurmuki
şuan da
bir de devredışı bırakmış onları yani şuan pc de yok gibi bişeyler

Kanka ben bilgisayarcıya format attırdım o da temiz kurulum yapmış ama ekran kartlarının sürücülerini yükleyince mavi ekran veriyormuş şu an PC de hem Intel HD Graphics yok hem de harici ekran kartı yani bende AMD R7 M360 var o da yok kasıyor azıcık direk senin linkten kursam olurmuki.
Şu an da.

Bir de devre dışı bırakmış onları yani şu an PC de yok gibi bir şeyler.

Bence yeni format at temizinden ama Windows 10 kur Windows 7 kullanıyorsun sanırım dediğim yöntem sadece Windows 10 da çalışıyor olabilir ve sonra Windows Update'i hizmetlerden devre dışı bırak format biter bitmez sonra.

Bunu indir ve kur ama öncesinde Intel HD Graphics'i yükle sanırım son sürümünü de kursan bir şey olmaz ve AMD'yi güncelleme dostum eski sürümde kalsın ve AMD sürücüsünü kurarken orada bir tik var fabrika ayarlarına sıfırla diye onu işaretleme önerilen olsa bile işaretleme sonrasında Windows Update'yi tekrar etkinleştirebilirsin son sürüme kadar da güncelleyebilirsin büyük ihtimalle sorun çıkmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı