Format sonrası virüs gider mi?

Tamamdır hocam sağolun. Bu kadar çok taramamın sebebi aslında o zipin virus totalde baya kabarık çıkması.
Güvenilir bir antivirüs indirirsiniz, indirdiğiniz dosyalara da dikkat edersiniz. Eski konunuza baktım, sanırım aynı dosya hakkında konuşuyorsunuz o konuda da. Virustotal'de birçok antivirüs tespit etmiş zaten virüsü, şimdi bilgisayarı tarattığınızda bir şey çıkmadığını söylüyorsunuz. Bence bir sorun yok.

Tamamdır sağolun yardımınız için.

Tamamdır sağolun yardımınız için.
Bilgisayarların donanımlarına yerleşen virüsleri normal bir bilgisayar kullanıcınısının yemesi çok zor bir durumdur. Bu tarz virüsler genelde crack dosyalarının içine konan virüsler gibi değillerdir. Bu tarz sıradan şeyler için kullanılmaz, çok çok nadir rastlanır. Kaspersky ile taratırsan bir şey çıkmazsa, rahatça kullanabilirsin. İçinde şüphe varsa, seni rahatlatacaksa format atabilirsin yine de.

Hocam formatdan once malwarebytes ile taramıştım birşey yoktu, şüpheliydim ama yine de sonra şüpheli şekilde aynı laptopdan flash hazırladım formatladım formattan sonra ise indidiğim zip e telefondan virus total ile tarama yaptım ve kabarık çıktı biraz bende bunun üstüne Malwarebytes, kaspersky, eset , norton ile taradım birşey yoktu formattan öncede win defender zipi açmaya çalışırken Ramnit.J engellendi hatası vermişti ama panik yaptım biraz. Virus totalde kabarık çıkınca dedim bende win defendeer engelledi ama diğerleri engellemedi dedim bulaşmıl olabilir düşüncesiyle formatladım iste umarım birşey yoktur şuan.

Kaspersky ile taratmışsınız, bir şey çıkmamış. Defender bazen saçma hareketler sergileyebiliyor. Kaspersky daha güvenilirdir.

Kaspersky ile taratmışsınız, bir şey çıkmamış. Defender bazen saçma hareketler sergileyebiliyor. Kaspersky daha güvenilirdir.
Hocam defender ı geçtim zaten dosya virusluymus zaten trojan doluymus 13mb lik dosya baya bir uygulama ile taradım format sornası birsey yoktu 1 hafta gibi bir sure gecti formatın ustunden bir sorun yok herhalde.

Hocam defender ı geçtim zaten dosya virusluymus zaten trojan doluymus 13mb lik dosya baya bir uygulama ile taradım format sornası birsey yoktu 1 hafta gibi bir sure gecti formatın ustunden bir sorun yok herhalde.
Böyle durumlar olduğunda virüs şüphesi bulunan bilgisayarlarda Windowsu yüklemek için USB'yi kullanma. Mümkünse başka bir PC'den dene.

Böyle durumlar olduğunda virüs şüphesi bulunan bilgisayarlarda Windowsu yüklemek için USB'yi kullanma. Mümkünse başka bir PC'den dene.
O an malesef başka bir seçeneğim yoktu, dağın başında yaşıyorum.
Ek olarak o zipdeki virüslerij taranmış halini buldum bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
İki kere format ne alaka? Bir formatta gitmeyen virüs ikincide neden gitsin?
Mantıken öle diye düşündüm. Yani tam bildiğim bi konu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…