Format sonrası Windows etkinleştirilmiyor

Eray Savage

Megapat
Herkese selam, bilgisayarımı formatladım ancak Windows bir türlü aktifleştirelemiyor ürün kodunu bulamıyor. Normalde anakarta gömülü olduğu için kendi kendine etkinleştirmesi gerekmez mi? Ne yaptıysam olmuyor ürün anahtarı sistemden silindi herhalde. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-18 170918.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-18 170918.png
    4 KB · Görüntüleme: 48
Herkese selam, bilgisayarımı formatladım ancak Windows bir türlü aktifleştirelemiyor ürün kodunu bulamıyor. Normalde anakarta gömülü olduğu için kendi kendine etkinleştirmesi gerekmez mi? Ne yaptıysam olmuyor ürün anahtarı sistemden silindi herhalde. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

HDD bölüm kısmında recovery diye bir kısım var mı ilk kurarken baktın mı,

Farklı bir Windows sürümü kurduysan ondan da etkinleşmez. Mesela sende Pro vardır Home kurduysan etkinleşmez.

HDD bölüm kısmında recovery diye bir kısım var mı ilk kurarken baktın mı,
Hiç bakmadım hocam.

Farklı bir Windows sürümü kurduysan oradan da etkinleşmez. Mesela sende Pro vardır Home kurduysan etkinleşmez.

Yok, hep Home kurarım belki böyle 20 kere formatlamışımdır. İlk defa etkinleştirmeme uyarısı aldım. İşlemci ve ekran kartı değiştirdikten sonra format attım, acaba bu iki parça değiştiği için mi benim lisans uçtu?

Hiç bakmadım hocam.

Yok, hep Home kurarım belki böyle 20 kere formatlamışımdır. İlk defa etkinleştirmeme uyarısı aldım. İşlemci ve ekran kartı değiştirdikten sonra format attım, acaba bu iki parça değiştiği için mi benim lisans uçtu?

Evet. Lisans eski anakartta kaldı. Ondan dolayı. Yeni bir lisans alman gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı