Format Sonrası Yapılacaklar

F4TİH

Decapat
Daha fazla  
Meslek
PC işinde uzman
Arkadaşlar formatı attım, şimdi ne yapmam lazım? Update ile güncelleştirmeleri yükledim yüklenmeyen sürücüm yok fakat hepsi güncel değil. Chipset sürücüm güncel değil fakat eski bir sürüm yüklü güncel sürücüyü üstüne yüklesem sıkıntı olur mu? Ekran kartımın da eski bir sürümü var RX580 yine üstüne yüklesem sıkıntı olur mu? Aynı şekilde LAN driver ve Audio yüklemeli miyim, SATA driver da var? Anakart B450M-A Pro Max, chipseti AMD üzerinden mi yoksa anakartın supportundan mı yükleyeyim? Audio olarak 2 seçenek var, hangisini yüklemeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben her formattan önce mutlaka en güncel driverları indirip bir usb'nin içine atarım, formattan sonra pc'nin internet bağlantısını kapatıp kendi indirdiğim güncel driverları kurup pc'yi yeniden başlattıktan sonra internet bağlantısını aktif edip güncelleştirmelerin yapılmasını beklerim. Usb'nin içine genel olarak anakart için chipset sürücüsü, ekran kartı en güncel driverı, varsa ssd update gibi ana ve önemli bileşenlerin içeriği oluyor, gerisini zaten dediğim gibi Windows update'e bırakıyorum... Tavsiye ederim

PİDE/SATA Driverleri yüklenmelimi?

Ben her zaman yeni sürücüleri, eskisini kaldırmadan yüklüyorum. Ancak ekran kartı istisna. Kimi zaman önce eski sürücüsünü kaldırıyorum. Yeni anakartlarda , üretici sayfasından tüm sürücüleri indirip kurman daha iyi.

Realtek HD Audio driver
Realtek HD Üniversal driver
Hangisini yüklemeliyim?
SATA driver yüklenmelimi?

Realtek HD Audio driver
Realtek HD Üniversal driver
Hangisini yüklemeliyim?
SATA driver yüklenmelimi?

Ses için Realtek HD Audio Driver yüklemelisin. Sata sürücüsü HDD/SSD okumak yazmak için kullanılacak sürücüdür ancak genellikle işletim sistemiyle beraber yüklenir. Yine de güncel sürücü çıkmış ise yükleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…