Format Sonrası Yonga Seti Sürücüsü Yükleme

İşte sorun şu Windows 10'u yükledim ve Update'yi çalıştırıp bütün güncellemeleri yaptım. LAN, Realtek, ekran kartı sürücüsü gibi şeyleri falan da yükledim ancak aygıt yöneticisinde hala güncellenmemiş olan şeyler var ve Chipset ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden @Recep Baltaş'ın dediği gibi de yaptım gene de güncellemiyor. Anakart sitesinde de eski sürücüler var. Örneğin LAN sürücüsünü Realtek'ten en güncelini indirdim ancak anakart sitesinde eskisi var. Yani işin içinden bir türlü çıkamıyorum.

Zaten ben de bu gibi sürücüleri kendi sitelerinden, geri kalanlari da üretici sayfasindan indirip kurmalisiniz dedim. Yine de güncellenmeyen dediginiz neye göre güncellenmiyor, ünlem isareti ile mi kaliyor yoksa internette daha güncelini buldunuz da yükleyemiyor musunuz?

Hayır ünlem işareti kalmıyor. Aygıt yöneticisine giriyorum, örneği PCI-PCI köprüsü denen bir şey var. Ona güncelle diyorum Intel 6 series C200... oluyor. Yani bir şeyler eksik. Yukarıda gösterdiğim gibi SATA AHCI Denetleyicisi güncel değildi. Yani güncellenmiyor bunları bir türlü elle güncellemezsem. Elle güncellemek istediğimde Intel'in sitesinde bir türlü bulamıyorum ve anakart sitesinde de eski sürücüler var.

Aygıt yöneticisine giriyorum, örneği PCI-PCI köprüsü denen bir şey var. Ona güncelle diyorum Intel 6 series C200... oluyor.

Tam olarak kastettigim de bu zaten, güncel olmadigini düsündügün, performans problemine veya mavi ekrana sebep olacak aygita sag tiklayip güncelle dersen Microsoft'ta bulunan en güncel sürümü indirir. Ne Intel ne de anakart ürün sayfasinda daha günceli yoksa, bunla yetineceksin.

Her aygitin donanim kimligi ile sürücüsü cikmiyor maalesef indekslenmemisse. Ama genelde bu gibi aygitlar Microsoft veritabanindaki en son sürücü ile sorunsuz calisiyor, yani dert etmene gerek yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı