Format USB'si boot edilmiyor

Lasty

Hectopat
Makaleler
1
Linux'u yaklaşık 2 ay kadar denedim ve bana tam anlamıyla uygun olmadıgına kanaat getirdim. Windows kurulum USB'sini internet üzerindeki çeşitli yöntemlerle (WoeUSB, balenaEtcher, GParted, Ventoy) denedim fakat hiçbiri Windows kurulum ekranını açmadı ve Linux'dan devam etti. Bu illeti nasıl çözebilirim?

BIOS ayarlarından Secure Boot kapattım ve UEFI destegini açtım ama yine çözüm olmadı.

Artı olarak herhangi bir Linux dagıtımı USB'si hazırladıgımda çalışıyor ve sorunsuz format gerçekleştiriyor.

Linux'u yaklaşık 2 ay kadar denedim ve bana tam anlamıyla uygun olmadıgına kanaat getirdim. Windows kurulum USB'sini internet üzerindeki çeşitli yöntemlerle (WoeUSB, balenaEtcher, GParted, Ventoy) denedim fakat hiçbiri Windows kurulum ekranını açmadı ve Linux'dan devam etti. Bu illeti nasıl çözebilirim?

BIOS ayarlarından Secure Boot kapattım ve UEFI destegini açtım ama yine çözüm olmadı.

Artı olarak herhangi bir Linux dagıtımı USB'si hazırladıgımda çalışıyor ve sorunsuz format gerçekleştiriyor.
Başka bir PC var mı Windows kurulu? Oradan ISO yapın Rufus ile.

USB'yi doğru biçimlendirdiğinizden emin misiniz? Sanırım bilgisayarınız UEFI destekliyor. GPT olarak biçimlendirmeniz gerek. Örneğin Ventoy'u açtıktan sonra sol üstte Partition ayarı var oradan GPT seçmeniz gerekiyor.

Ondan önce GPT olarak GParted'dan biçimlendirdim, tekrar Ventoy içinden de deneyeyim hemen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı