Format vs sıfırlama

Nexusxss

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben format atmayı bilmiyorum, daha doğrusu yapılışını biliyorum ama BIOS'a girmek çok gerici ve her zaman bilgisayarcı akrabama götürüyorumç ama artık mahcup oluyorum, 3 defa götürdüm. Şu an 92 GB kullanıyorum, eğer sıfırla seçeneği ile yaparsam FPS düşer mi? Örneğin 100 alıyorsam yine 100 mu alırım veya format ile sıfırlamanın ne farkı var? Sıfırlama yaparsam performans düşer mi?

Merhaba arkadaşlar, ben format atmayı bilmiyorum, daha doğrusu yapılışını biliyorum ama BIOS'a girmek çok gerici ve her zaman bilgisayarcı akrabama götürüyorumç ama artık mahcup oluyorum, 3 defa götürdüm. Şu an 92 GB kullanıyorum, eğer sıfırla seçeneği ile yaparsam FPS düşer mi? Örneğin 100 alıyorsam yine 100 mu alırım veya format ile sıfırlamanın ne farkı var? Sıfırlama yaparsam performans düşer mi?
Niye sıfırlıyorsunuz? Eğer sıfırlarsanız ve sisteminizde virüs varsa tüm virüsler silinmeyebilir.

Hocam bios ekranından bende korkuyorum. Özellikle eski bios ekranları çok gerici. Ama zaten girip çıkmak 1 dakika bile sürmüyor. Usb ile temiz kurulum en iyisi. Windows'u tamamen silip yeniden yüklüyor. Tavsiyem format.

BIOS ayarlarını sıfırlayıp boot menüden atarsan karışık olmaz. Boot menüden USB'yi seçip okeyledin mi başlayacak korkmana gerek yok.

Biostan korkulacak birşey yok orada çok fazla ayarla oynamışlığım var hiçbir şey olmaz kolay kolay ha yanlışlıkla birşey değiştirdin varsayilanlara geri dönme tuşu vardır onunla normal ayarlarına dönersin.

Sıfırlama vs format sorusuna gelirsek bugüne kadar bende hiç Windowsun kendi sıfırlama özelliği çalışmadı hiçte uğraşmadım USB'ye rufus ile Windowsu yazıp öyle format ettim tavsiyemde budur hem daha hızlı hem daha düzgün daha sorunsuz yükleme yapar.

Hocam size ikisi arasındaki farkı söyleyeyim karar size kalmış

Sıfırlama: Sizin sistem dosyalarınızı sıfırlar, bir sorun, bir hata varsa eğer sisteminizde, onun çözülememe olasılığı çok ama çok yüksek. Sisteminizde bir doğal dosya eksikse sıfırlama ile o dosya geri gelemez. Sisteminiz'de önceki sisteminize ait çok fazla kalıntı olur ve bu da yavaşlığa sebep olur.

Format (temiz kurulum, USB): Sizin ne var ne yok tüm dosyalarınızı C sürücünüzden tamamen kaldırır ve Windows dosyalarını kaldırıp baştan kurar. Bu da sizin sisteminizde bozuk, arızalı olan bir şeyi anında çözmenize ve ne virüs ne var ise her şeyi çözer. Ayrıca, format sıfırlama'dan daha kısa sürüyor. Sıfırlama 2-3 saatinizi alabilirken format ile en fazla yarım saate kadar sisteminiz hazır olabiliyor.

16-32 GB'lık bir USB belleğe sahipseniz hiç düşünmeden temiz kurulum yapın sıfırlamadan ziyade hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı