Formata rağmen VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR mavi ekran hatası

DeltaX01

Centipat
Daha fazla  
Selamlar laptopumda sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. Ne kadar format atsam da fayda etmiyor BlueScreenView'den de baktığımda fazla bir çözüm bulamadım ne zaman baksam sürücü güncelleyin, eksik dosya varsa indirin ve tarama yapın tarzı şeyler gördüm ama yine olmuyor. Ben de minidump dosyalarının linkini buraya koyuyorum eğer yardım edebilirseniz sevinirim :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Format derken sıfırdan kurulumdan bahsediyorsunuz değil mi, sıfırlamadan falan değil? Sürücüleri nasıl kuruyorsunuz? Format sonrasında sürücüleri yanlış da kurmamanıza rağmen sorun devam ediyorsa muhtemelen donanımsal bir problem vardır. Dosyalarda da sorun ekran kartı tarafında görünüyor.

Muhtemelen ya kartta donanımsal bir problem var ya da (belki daha yüksek olasılıkla) güçle ilgili bir sorun var. Cihazı hiç düşürdünüz mü? Bataryası ne durumda? Prizde mi kullanıyorsunuz? Bilgisayarı direkt prize mi takıyorsunuz yoksa çoklayıcıya vs. mi takıyorsunuz? Güç ayarı yaptınız mı hiç, Windows'ta veya BIOS'ta?

Format derken sıfırdan kurulumdan bahsediyorsunuz değil mi, sıfırlamadan falan değil? Sürücüleri nasıl kuruyorsunuz? Format sonrasında sürücüleri yanlış da kurmamanıza rağmen sorun devam ediyorsa muhtemelen donanımsal bir problem vardır. Dosyalarda da sorun ekran kartı tarafında görünüyor.

Muhtemelen ya kartta donanımsal bir problem var ya da (belki daha yüksek olasılıkla) güçle ilgili bir sorun var. Cihazı hiç düşürdünüz mü? Bataryası ne durumda? Prizde mi kullanıyorsunuz? Bilgisayarı direkt prize mi takıyorsunuz yoksa çoklayıcıya vs. mi takıyorsunuz? Güç ayarı yaptınız mı hiç, Windows'ta veya BIOS'ta?

Format derken evet Windows'u USB'yle en baştan çok kez kurdum ama yine de mavi ekran aldım. Sürücüleri elle kuruyorum genellikle sadece NVIDIA ve Windows güncellemesi yapıyorum onun dışında kurmam gereken bir şey var mı bilmiyorum. Cihazı hiç düşürmedim ve prizde kullanıyorum. 2 3 senedir kullanıyorum, şu an masaüstü bilgisayar kullanıyorum ama mavi ekran sorunu yaşadığım laptopu köye gittiğim zamanda oyun oynamak için yanıma alıyorum. Bahsettiğiniz güç ayarı ne demek bilmiyorum maalesef :/

Tamam ayarı bilmiyorsanız yapamazsınız da zaten :) Bataryada sorun var mı peki, bataryada çalışıyor mu prize takmadan? Mavi ekranı sadece köyde mi alıyorsunuz yoksa evde de alıyor musunuz? Belki köy şebekesinde bir sorun vardır. Başka birinin evinde, sorun olmadığına emin olduğunuz bir prizde falan denediniz mi hiç?

Tamam ayarı bilmiyorsanız yapamazsınız da zaten :) Bataryada sorun var mı peki, bataryada çalışıyor mu prize takmadan? Mavi ekranı sadece köyde mi alıyorsunuz yoksa evde de alıyor musunuz? Belki köy şebekesinde bir sorun vardır. Başka birinin evinde, sorun olmadığına emin olduğunuz bir prizde falan denediniz mi hiç?

Bataryada herhangi bir sorun yok kablo takmasam da çalışıyor. Mavi ekranı her türlü her yerde alıyorum köyde veya normal evde fark etmez. Bazen hiç mavi ekran vermediği ama 1 2 saat sonra verdiği zamanlar oldu. Bazen 2 dakikada bir veriyor.

Anladım. Mümkünse servise göndermenizi öneririm, dediğim gibi bana kalırsa güçle ilgili kısımda veya ekran kartında donanımsal bir problem var. Onlar bu tür durumlarda daha detaylı denemeler vs. yapabiliyor.

Anladım. Mümkünse servise göndermenizi öneririm, dediğim gibi bana kalırsa güçle ilgili kısımda veya ekran kartında donanımsal bir problem var. Onlar bu tür durumlarda daha detaylı denemeler vs. yapabiliyor.

Herhangi bir garantisi yok yani bu bana Almanya'dan bir akrabam getirdi ben de parasını verdim. Attığım tüm minidumplarda ekran kartını mı gösteriyor ve normal sıfırlasam ve driver kurmadan bilgisayarı test etmeme gerek var mı? Yani normal sıfırlayacağım ve bekleyeceğim mavi ekran gelir mi diye.

Attığım tüm minidumplarda ekran kartını mı gösteriyor...
Ekran kartı ve dahası, güç ile alakalı protokol ve işlevleri (bkz. ACPI) gösteriyor.

...ve normal sıfırlasam...
Sıfırlamak formattan daha sığ bir işlem. O yüzden sormuştum formattan kastınız sıfırlamak mı diye, sıfırladıysanız bir de format atıp deneyin diyecektim. Sıfırlamanın mantığı yok.

Cihazın garantisi olmasa da bakıp inceleyecek servisler olması gerekiyor, masraf karşılanmaz sadece.

Ekran kartı ve dahası, güç ile alakalı protokol ve işlevleri (bkz. ACPI) gösteriyor.

Sıfırlamak formattan daha sığ bir işlem. O yüzden sormuştum formattan kastınız sıfırlamak mı diye, sıfırladıysanız bir de format atıp deneyin diyecektim. Sıfırlamanın mantığı yok.

Cihazın garantisi olmasa da bakıp inceleyecek servisler olması gerekiyor, masraf karşılanmaz sadece.

Son öneriniz nedir? Ona göre bir şeyler yapabilirim. Tamirciye götürmeli miyim?

Önerim direkt baktırmanız zaten. Yazılımsal vs. durumlarda buradan yardımcı olabiliyoruz ama donanımsal konularda böyle uzaktan doğal olarak bir şey yapamıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı