Formatlanmış Hard-Diskten veri kurtarma

TechnoMagic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Windows 8.1 kurarken yanlışlıkla her 2 diske format attım (başkası yaptı) . Daha önce tüm gerekli dosyalarımı silinmesin diye D diske atmıştım ama o silindi. Şimdi Windows 8.1 PRO kurdum ama dosyalarım yok. Recuva gibi 5-6 tane Full PRO yazılımla taradım ve birçok dosyası geri getirdim. Fakat birkaç tane oyun setupu ve benim için çok önemli olan .txt dosyası vardı (içinde internette açtığım tüm hesapların şifreleri). Şu programları denedim : Recuva, iSkysoft Data Recovery, 7-Data recovery, Aimgabit recovery, Wise data recovery ve 1-2 tane program daha. İstediğim txt dosyası rar içindeydi. Lütfen yardım edin

Yanan hdd'den bile veri çekilebiliyor ama bunu bilgisayarcıya yaptırırsan uçuk fiyat verebilirler, bizim okuldaki hoca bizim bölüme yanan hdd getirmis ve yapmışlar 10 dakikada.

Tamirci format attıktan sonra peki D diski geri ala bilirmiyiz dedi ? 4-5 saat sürer sonra getirin PC'yi yaparım dedi. Programla yapıyormuş - sordum hangi program - iCare Data Recovery dedim. full PRO sürümünü indirdim tarattım birşeyler buldu ama çok karışık şekildeydi kullanımı.. Ondan başka zaten daha iyi programlar kullandım olmuyor. Tamirci nasıl yapıcak ki ?

Format sonrasında veri kurtarma %100 başarılı olacak diye bir durum yok. HDD'ler hücre mantığıyla depolama yaparlar. Yanlışlıkla sildiğin bir dosyanın verilerini içinde bulunduran hücrede, tekrar yazma işlemi yapılıp yeni veri yazıldıysa eski veriyi kurtaramazsın. Format sırasında yapılan yüklemelerde o hücre içine yeni veri yazılmış olması da olasılık içindedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…