Formatta çöken USB bellek görüntülenemiyor

gpukiller31

Hectopat
SSD veya HDD modeli
SUNIX 64GB USB
Arkadaşlar geçenlerde USB diskimi Rufus ile formatlıyordum fakat Rufus birden bire çöktü diye formatlama işlemi yarım kalmıştı. Sonra USB'yi tekrar taktım fakat Dosya Gezgini 20-30 saniye falan yanıt vermiyorda kalıyordu, 20-30 saniyeden sonra da USB'nin arızalı olduğu bildirimi geliyordu, Dosya Gezgini'nde görünmüyor ve Aygıt Yöneticisi'nde de isimsiz, sürücüsüz bir şekilde ünlem işareti ile görünüyordu. Diskpart ile formatlamayı denedim, onda da yine aynı şekilde oluyor, takıyorum 20-30 saniye CMD yanıt vermiyor sonra da disk listesinde görünmüyordu. Yardımınızı bekliyorum.

Hocam usb'yi nerden aldınız?

Hocam muhtemelen bozulmuştur ya da siz formatı yanlış yaptınız.
Doğru yaptım, hep aynı şekilde yaparım. Ayarlarım MBR veya GPT değil, Super Floppy Disk olarak seçerim. Yarıda kesildi diye oldu bu sorun.
Rufus'ta gözükse zaten çoktan düzeltmiştim ama ordada görünmüyor

Flaş yeniydi bu arada, durduk yere bozulacağını da sanmam.
Üstünde üretim tarihi yazıyordu; "20221108".

MBR'ya da GPT olması gerekmiyor mu?

Onları seçince nedense çoğu cihazda görünmüyordu yine. Rufus'ta onların yanında bir de super Floppy disk var.

Çoğu cihazdan kastığım araç multimedyaları vs.

Hocam farklı cihaza takıp deneyin gözükcek mi?

Hocam farklı cihaza takıp deneyin gözükcek mi?

Bilgisayarda görünmüyor orası kesin ama bizim televizyona takınca gözüküyor, normalde onda da disk formatlama var, oradanda format atmayı denedim, oldu gibi göründü ama çıkarınca hiçbir şey değişmedi. Arabaya takınca zaten komple teyp çöküyor, restart atıyor.

Hocam bildiğiniz bir disk formatlama programı var mı? Rufus gibi veya HP Format Tool gibi. (onu denemedim, yarın deneyeceğim.) @ardr

Hocam bidiğm bir disk format programı yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…