Formattan sonra başarısız nvlddmkm.sys hatası

afrodis

Centipat
Daha fazla  
Dostlar selam. Oyunlar ve bilgisayar sorun çıkarmaya başladığı için bu sabah USB'yle temiz kurulum yaptım bilgisayara. Az önce bitti. Fakat bilgisayarı açtığımda bir süre sonra mavi ekranda başarısız nvlddmkm.sys hatası alıyorum. Nasıl düzelteceğim? Kaç gündür bu bilgisayarla uğraşıyorum kafayı yiyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir iki dakika kadar bir süreniz var ise Windows + R - Açılan pencereye " MSConfig" yazın yine açılan pencerede ön yükleme kısmına gelin. Alt kısımda ön yükleme seçeneklerini göreceksiniz orada " Güvenli önyükleme" seçeneğini tikleyin ve sistemi yeniden başlatın. Eğer internet baglantısına da ihtiyaç duyarsanız yine aynı menü içerisinde "ağ" seçeneiğini de tikleyin.

Ağ ile güvenli modda başlattım ancak Wi-Fi bulamıyor. Eski NVIDIA sürücüsünü kaldıracağım Görev Yöneticisi'nden kaldırırken altta yazan sürücü yazılımını Sil'e de tik koyayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam DDU üzerinden NVIDIA'yı kaldırdım. Şimdi internetten tekrar mı yükleyeyim en güncel sürücüyü? Daha sonra yukarıda bahsettiğiniz CMD'li adımları yapacağım değil mi?
1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyin.
2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4: CMD’yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7: Bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT:CMD ekranında masaüstü konumuna gelmek için “cd C:\Users\’Oturum kullanıcı adı’\Desktop\” yapmanız yeterli.

Bu adımları uygulama şansınız varsa deneyin. Çoğu kullanıcı bu şekilde sorununu çözmüş.
Alıntıdır.
hocam ddu ile driver sildikten sonra bilgisayarı açtım tekrardan. yine 1 dakika sonra yine hata verdi. resmen bir şey yapmama izin vermiyor bilgisayar.
bilgisayarı tamire versem ekran kartı değişimi falan ne kadar tutar tahminen? bilgisayar lenovo ideapad 330
ekran kartı Nvidia GeForce MX150

Son düzenleme:
Hocam DDU üzerinden NVIDIA'yı kaldırdım. Şimdi internetten tekrar mı yükleyeyim en güncel sürücüyü? Daha sonra yukarıda bahsettiğiniz CMD'li adımları yapacağım değil mi?

hocam ddu ile driver sildikten sonra bilgisayarı açtım tekrardan. yine 1 dakika sonra yine hata verdi. resmen bir şey yapmama izin vermiyor bilgisayar.
bilgisayarı tamire versem ekran kartı değişimi falan ne kadar tutar tahminen? bilgisayar lenovo ideapad 330
ekran kartı Nvidia GeForce MX150
Tamiri mümkün mü ? Mümkünse ne kadar tutar emin olun bunu buradan bilmek ve söylemek güç olur. Bir diğeri de ucuza tamir edilse bile randıman alınır mı dikiş tutar mı açıkçası pek emin değilim.

Tamiri mümkün mü ? Mümkünse ne kadar tutar emin olun bunu buradan bilmek ve söylemek güç olur. Bir diğeri de ucuza tamir edilse bile randıman alınır mı dikiş tutar mı açıkçası pek emin değilim.
tamamdır hocam teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyin.
2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
3: NVIDIA klasörüne gidiniz ve nvlddmkm. Sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
4: CMD'yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm. Sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
7: Bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT: CMD ekranında masaüstü konumuna gelmek için “cd C:\Users\’Oturum kullanıcı adı’\Desktop\” yapmanız yeterli.

Bu adımları uygulama şansınız varsa deneyin. Çoğu kullanıcı bu şekilde sorununu çözmüş.
Alıntıdır.

Hocam, başka bir bilgisayardan USB'ye grafik driverlarını yükledim. USB'ye DDU programını da indirdim. Bilgisayarı güvenli modda başlatarak yukarıda bahsettiğiniz adımları yaptım. Bilgisayar şu an açılınca mavi ekran verip kapanmıyor. Aygıt yöneticisinde NVIDIA sorundan dolayı durduruldu diyor ancak bilgisayar diğer ekran kartıyla çalışıyor. Ekran kartı sorunlu olduğu kesin gibi. Çözüldü olarak isaretleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
tamamdır hocam teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Hocam, başka bir bilgisayardan USB'ye grafik driverlarını yükledim. USB'ye DDU programını da indirdim. Bilgisayarı güvenli modda başlatarak yukarıda bahsettiğiniz adımları yaptım. Bilgisayar şu an açılınca mavi ekran verip kapanmıyor. Aygıt yöneticisinde NVIDIA sorundan dolayı durduruldu diyor ancak bilgisayar diğer ekran kartıyla çalışıyor. Ekran kartı sorunlu olduğu kesin gibi. Çözüldü olarak isaretleyebilirsiniz.
Sorunun bir nebzede çözüm sağlamasına sevindim. Çözüldü olarak ben değil sen işaretleyebilirsin :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı