Bilgisayarımı satacağım, bilgisayarı sıfırlamak ne kadar bilgisayarımı sıfırlar?
Herhangi bir şekilde daha önceden içerisinde olan "ne olursa" bilgilere vs ulaşılabilir mi?
Hani atıyorum kimlik bilgileri gibi, yazı çizi fotoğraf gibi vs.
Normal şekilde sıfırladığınızda geri getirilebilir. SSD yazılımı veya BIOS içindeki Secure Erase özelliği ile geri getirilemeyecek şekilde silebilirsiniz.
Bilgisayarımı satacağım, bilgisayarı sıfırlamak ne kadar bilgisayarımı sıfırlar?
Herhangi bir şekilde daha önceden içerisinde olan "ne olursa" bilgilere vs ulaşılabilir mi?
Kurulum esnasında ki format ile diskin üzerindeki verileri yüzeysel silen programlar farklı oluyor. Eğer şüphe kalmasın diyorsanız bir program ile bir kaç geçişli diski bu işlemden geçirip sonra işletim sistemi kurun. Geri dönüşü sıfıra yakın oluyor.
Kurulum esnasında ki format ile diskin üzerindeki verileri yüzeysel silen programlar farklı oluyor. Eğer şüphe kalmasın diyorsanız bir program ile birkaç geçişli diski bu işlemden geçirip sonra işletim sistemi kurun. Geri dönüşü sıfıra yakın oluyor.
Normal şekilde sıfırladığınızda geri getirilebilir. SSD yazılımı veya BIOS içindeki Secure Erase özelliği ile geri getirilemeyecek şekilde silebilirsiniz.
Normal şekilde sıfırladığınızda geri getirilebilir. SSD'nizin yazılımı veya BIOS'unuzda Secure Erase özelliği varsa o şekilde geri getirilemeyecek şekilde silebilirsiniz.
Anladığım kadarıyla ilk cevapta telen activa kill disk işleminin aynısını yapıyorum sadece sistem özellik olarak bana bunun için imkan sağlıyor 3. Parti yazılım gerekmeden. Doğru mu?