Formattan sonra bilgisayar çok donuyor

Daha fazla  
Dün gece bilgisayarı formatladım, C++'ları, ekran kartı ve anakart sürücülerini, Java'yı, Adobe'yi, DirectX'i kurdum ama hiçbir Update yapmadım. Bilgisayar nadiren de olsa normal kullanımda bile kilitlenmeye başladı, bir 10-15 saniye işlem görmüyor sonra kaldığı yerden devam ediyor. Sorun gece de olmuştu ve gece baktığımda CPU sıcaklığı 35C idi. Dolayısıyla sıcaklıkla ilgisi yok sorunun.
Dün gece bilgisayarı formatladım, C++'ları, Ekran Kartı ve Anakart Sürücülerini, Javayı, Adobeyi, DirectX'i kurdum ama hiçbir update yapmadım. Bilgisayar nadiren de olsa normal kullanımda bile kilitlenmeye başladı, bir 10-15 saniye işlem görmüyor sonra kaldığı yerden devam ediyor. Sorun gece de olmuştu ve gece baktığımda CPU Sıcaklığı 35C idi. Dolayısıyla sıcaklıkla ilgisi yok sorunun.
Şunu da söyleyeyim Anakarta BIOS Update gelmiş ama kurmadım.

HDD'mi kullanıyorsun?
Hangi HDD e kurdun işletim sistemini health ve benchmark sonucunu paylaşın.
Evet Harddiske kurdum, yeni harddisk. Daha önce yaptım benchmark ve health testinden sorunsuz çıktı. Eskiden işletim sistemi eski diske kuruluydu. O diskte bad sectorlar var, diskin içi dolu ve yedek disk şu anda. Onu kullandımdan çıkarsam düzelir mi? Veya badsectorlu kısmı devredışı bıraksam?
Evet Harddiske kurdum, yeni harddisk. Daha önce yaptım benchmark ve health testinden sorunsuz çıktı. Eskiden işletim sistemi eski diske kuruluydu. O diskte bad sectorlar var, diskin içi dolu ve yedek disk şu anda. Onu kullandımdan çıkarsam düzelir mi? Veya badsectorlu kısmı devredışı bıraksam?
Bu arada benchmark testinde 170MB/S ile okuma yapıyordu yeni HDD, eskisine okuma yazma testi yapamıyorum.

Hangi HDD e kurdun işletim sistemini health ve benchmark sonucunu paylaşın.
Hocam 3 gün önce eski HDD'ye Error Scan yaptım 1 bad sector çıktı ve HDD Sentinelde sağlığı %99 idi. Bugün HDD Sentinele göre 2 Hatalı bir de zayıf sektör var ve sağlığı %97 ikinci diskin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı