Formattan sonra HDD görünmüyor

LikeJaggeR

Hectopat
Merhaba, biliyorum konuları daha önce açılmış fakat bendeki durum biraz farklı. SSD arızalandıktan sonra direk yeni SSD alıp format attırdım. Fakat şu an bilgisayar HDD'yi görmüyor. SATA giriş portunu daha önce çıkarıp taktım, farklı bir SATA giriş portuna da taktım ama hâlâ görünmemekte. Diğer konularda olan çözümler için Disk yöneticisinde görünmüyor, Aygıt yöneticisinde görünüyor fakat orada da "aktifleştir" seçeneği yok. Zaten aktif görünüyor anladığım kadarıyla. Ama Disk yönetiminde görünmüyor hiçbir şekilde. HDD'deki tüm kabloları tak çıkar mı yapayım tekrar acaba?

NOT: Bilgisayarcı format atarken HDD görünüyordu. Eve geldikten sonra görünmemeye başladı.

Dosya Ekleri

• aygity.png
    43 KB · Görüntüleme: 38
  • disky.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 45

SATA kablosunu değiştirmeyi dene.

Kablolarda sıkıntı olabilir hocam

Dinamik disk olarak görünüyor. Disk yönetiminde üstüne sağ tıklayınca temel diske dönüştür seçeneği var mı?

@391065 Disk yönetiminde SSD görünüyor sadece yanında da 100MB bi şey görünüyor. Her ikisinde de ''temel diske dönüştür'' diye bir seçenek yok. Eğer Disk yönetimine sağ tıklamayı soruyorsan; Yenile, Diskleri Yeniden Tara, SSD oluştur, SSD ekle, Tüm görevler, Gönürüm seçenekleri çıkıyor sadece.

@İsmet Faruk ORAK PC @Yigitshh elimde başka sata kablosu yok. Sadece eski SSD'nin sata kablosu var. Ama o da kıvrımlı değil, takarsam kapanmaz kasa. Ve uyumlu olup olmadıklarını bilmiyorum açıkçası. Uyumlu mu oluyor HDD ve SSD sata kabloları?

Disk yönetiminde saol üstte Disk 0 isimli altında dinamik yazan seçenek hakkında konuştum ben.

@391065 Pardon hocam ben yanlış anlamışım. Evet ona sağ tıklayınca; Yabancı diskleri al, Temel diske dönüştür, Çevrimdışı, Özellikler seçenekleri mevcut.

Temel diske dönüştür yapın. Ama önce şunu bilelim ki eğer içinde veri varsa silecektir.

@391065 Ama bu HDD'yi format atınca veriler korunsun diye almıştık. İçinde bir sürü oyun dizi falan var. Kurtarmanın bir yolu yok mu hocam? Bir de başka çaremiz yoksa ''Temel disk'' yaparsak windows kurulumunu SSD'yi yapmıştık onunla ilgili bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…