Formattan sonra mavi ekran hatalarının sebebi nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

Utkucosmic

Hectopat
1 yıldır bilgisayarımı sıkıntısız kullanıyordum. Fakat format attıktan sonra birçok kez bilgisayarım mavi ekran verdi. 1 keresinde de arkada müzik dinliyordum müzik takılı kaldı ve yüksek sesle çalmaya devam etti ve öyle çöktü. Birkaç kez ise bilgisayarda herhangi bir yere tıklıyorum fakat tepki vermiyordu ve bilgisayarı tekrardan başlatana kadar da düzelmiyordu o şekilde çökme oldu. BIOS ayarlarını biraz kurcalamıştım ama 1 yıldır onlar da sıkıntı çıakrmıyordu gerekirse BIOS ayarlarını sıfırlayabilirim.
Denediğim şeyler. Sistemdeki tüm driverlar günceldir Windows Update vs güncel tamamen Armoury Crate yüklü AI Suite 3 yüklü.
SFC/SCANNOW
DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth

Sistemim: Windows 10.
İşlemci:
AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5× 1
Anakart:
ASUS PRIME B650M-A WIFI DDR5 S+V+GL AM5 (mATX)× 1
Ekran Kartı:
Palit RTX4060Ti Dual 8GB 128Bit GDDR6 DLSS 3× 1
RAM:
GSkill Flare X5 32GB (2X16GB) 5600Mhz CL30 DDR5 DUAL F5-5600J3036D16GX2-FX5× 1
Depolama M.2:
Crucial P3 1 TB 3500/3000 MBs NVMe M.2× 1
Kasa/Güç Kaynağı:
DarkFlash DLZ31-MESH Atx Beyaz 750W 80+ Bronze 4x140mm ARGB Mid Tower Kasa× 1
Soğutucu 2:
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm BEYAZ RGB Sıvı Soğutma× 1
İşletim Sistemi:
FreeDos (İşletim Sistemi Yok)× 1
Sistemde ek olarak 1TB Kingston KC3000 var.
Çözüm fikirlerinizi bekliyorum.
Minidump dosyalarını yüklüyorum.
Yardım eden herkese çok teşekkürler.
Çözmek için yazdığınız her şeyi deneyebilirim gerekliyse Denetim Masası'ndan programlarımı da atabilirim.

@claus @Blacksidemre @Bora Dere Hocalarım etiketlediğim için kusura bakmayın genellikle sizin isimleriniz forumda bu konuda aktif gördüğüm için etiketledim

Up

Son düzenleme:
Sürücüleri nasıl güncellemiştiniz? İnternete bağlanırken veya internet ile ilgili şeylerde sıkıntı yaşıyorsunuz sanki. Şimdi sürücü kurduracağım ama zaten güncel diyorsunuz.

Sürücüleri nasıl güncellemiştiniz? İnternete bağlanırken veya internet ile ilgili şeylerde sıkıntı yaşıyorsunuz sanki. Şimdi sürücü kurduracağım ama zaten güncel diyorsunuz.

Windows Update'ten kontrol ettim güncelliklerini ve ASUS'u kendi yazılımından, ekran kartını da kendi uygulamasından, GeForce Experience'tan yani.

Uzun süre yazı olmayınca bazı şeyler yaptım, bunları yazayım:
Two way noise cancel driverı sildim.
Ekran kartı driverını en güncel sürümünü DDU ile kaldırıp 5 ay önceki bir sürüm kurdum ve GeForce Experience indirmedim.
ASUS ve AMD yazılımlarının tamamını kaldırdım. En son Windows Update bastığımda her şey günceldi ve bir şey indirtmedi ekstra driverları kaldırdım yani.

Şimdilik gözlemleyeceğim, sonuçları aktarırım. Aynı zamanda formattan önce sıkıntı yokken EA FC 24 oynayabiliyordum rahatça fakat format sonrası 5 6 oyun girdim ve bazen 10. dakikada bazense 60. dakikada oyun anlık olarak dondu ve çöktü. Oyun özelinde deneyebileceğim her şeyi denedim, araştırarak ayarlarını kurcaladım, dosyalarını kurcaladım ve çözemedim. Onu da test edeceğim. Umarım FIFA da çözülür, yani oynamaktan en zevk aldığım oyun.

Minidump dosyalarında ne gördünüz hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyalarında ne gördünüz hocam?
Kapatmıştım ama aklımda Ethernet sürücülerini kurdurmak vardı. Epey bir şey denemişsiniz, isterseniz bir süre gözlemleyin sistemi. Sorun yaşarsanız yeni dosyayı atın yine, bakayım.

Kapatmıştım ama aklımda Ethernet sürücülerini kurdurmak vardı. Epey bir şey denemişsiniz, isterseniz bir süre gözlemleyin sistemi. Sorun yaşarsanız yeni dosyayı atın yine, bakayım.

Tamamdır teşekkürler. Evet ya çözülsün diye teker teker denemekle uğraşmadım, bundan sonra deneyeceklerim:
BIOS varsayılana çekmek.
Sitemi Windows 11'e yükseltmek
Windows 11 olarak sıfırdan formatlamak.

Format öncesi yazın bi' bakalım isterseniz, bakarsınız formatsız çözeriz.

Format öncesi yazın bi' bakalım isterseniz, bakarsınız formatsız çözeriz.

BIOS'u tamamen varsayılana sıfırladım, bundan sonra 2 kez Genshin'de donup attı oyundan, FIFA'da da hala maçtan atıyor. Bunların dışında mavi ekran vermedi diyebilirim. DDU ile ekran kartı driverını kaldırıp en sondan bir öncekini kurmaya çalışıyorum. Mavi ekran vermese de oyunlarda atma sıkıntısını da çözmeye çalışıyorum.

GeForce Experience sürümünü en güncelden bir gerisine taşıdım henüz hiçbir oyunda atmadı ve mavi ekran da yemedim, 1.5 gündür PC açık diyebilirim. BIOS ayarlarından PBO veya EXPO açmamı tavsiye ediyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…