Formattan sonra monitörde pikselleşme

Beholster

Kilopat
Neden olduğuna dahil en ufak bir fikrim yok, dün bilgisayara format atıp temiz kurulum yaptım. Ardından driverları yükledim, oyunlarda herhangi bir sıkıntı olmamasına, yani varsa da fark edememe rağmen, YouTube'daki videolarda, özellikle anime izlerken vesaire aşırı bir pixellik söz konusu. Sanki monitör doğru çözünürlükte çalışmıyormuş gibi ve bu eskiden yoktu, dün oluştu yani eminim.
Neyi unutmuş olabilirim, buna ne sebep oluyor olabilir? İlginç olan yanı, monitörümde ghosting olayından şikayet ediyordum. Formattan sonra hatır sayılır bir şekilde koyu renk ghostingi azalmış fakat azalmasının nedeni gayet anlaşılıyor. Pixeller inanılmaz az ve 1080P'de bile çamur bir görüntü oluşuyor. Formattan önce ghosting vardı, bu pixel olayı yoktu.

Aşağıya durumu biraz bile olsun anlatabilecek bir resim bıraktım fakat ne kadar anlaşılır bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• SPOILER_unknown.png
    273,5 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörün çözünürlük ayarını ayarlamayı deneyebilirsin ayarlar kısmından.

Monitör Hertz'ini ayarlamamış olabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1348305

Monitörün çözünürlük ayarını ayarlamayı deneyebilirsin ayarlar kısmından.

Her şey yerli yerinde görünüyor, renk skalası falan mı sıkıntılı hiçbir fikrim yok gerçekten.
Düzeltme ghostingin düzeldiği falan yok sadece ben öyle zannetmişim onun yerine düşük kalite var, format atmak nasıl buna sebep olabilir ki?

Dosya Ekleri

• 1648894356705.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 52
  • 1648894370479.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Monitör ayarlarını kendi panelinden sıfırlamayı deneyin netlik/keskinlik ayarı da pikselleştiriyor olabilir.

Monitör ayarlarını kendi panelinden sıfırlamayı deneyin netlik/keskinlik ayarı da pikselleştiriyor olabilir.

MSI'nin kendi arkadaki tuşundan diyorsunuz yani, yaptım onu da, fakat zaten benim monitörün panelinde keskinlik ayarı yok AMD Radeon Software'dan yapabiliyorum en fazla onu.

Bir saniye düzeltme, tamamen düzelme olmasa da kesinlikle bir iyileşme var teşekkür ederim.
Fakat sorun hala tam anlamıyla gitmiş değil eskisinden daha az bulanık ama hala belli oluyor, bunun neden kaynaklı olabileceğine dahil bir tahmininiz var mı az önce başlıkları gezerken "ölçeklendirmeden kaynaklı bir DPI" sorunu adlı başlıktaki çözümleri denedim fakat başarıya ulaşmış değilim hala 1080p videolar 720p gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…