Formattan sonra virüs kalma ihtimali var mı?

mkt80

Hectopat
Formattan önce bilgisayarıma virüs bulaştığında neredeyse her kapanışta isimsiz bir uygulama bilgisayar kapanırken uyarı veriyordu. Format attım ve durum hala aynı. Virüs kalmış olma ihtimali var mı?

Formattan önce bilgisayarıma virüs bulaştığında neredeyse her kapanışta isimsiz bir uygulama bilgisayar kapanırken uyarı veriyordu. Format attım ve durum hala aynı. Virüs kalmış olma ihtimali var mı?

Hocam "doğru" şekilde format attıysanız virüs kalmaz.

Hocam eğer temiz ve doğru kurulum yaptıysanız kalması imkansız eğer bu işte kötüyseniz bilgisayarcıya götürüp attırmanızı öneririm.

Bu uygulama çoğu durumda Nvidiacontainer isminde oluyor, NVIDIA bileşeni muhtemelen. Zararlıdan şüpheleniyorsanız;

Temiz kurulum yapılırsa en ufak bir iz, kalıntı kalmaz.

Hocam "doğru" şekilde format attıysanız virüs kalmaz.
Flashtan temiz kurulum mu yaptınız?
Evet USB ile yaptım.
NvContainer ile alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum öyle olsa ismi yazardı bence. Bazı konuları okudum bazı kişilere de çıkmış ama onlara NvContainer adında çıkmıştı. Benimki isimsiz.

Format sonrası zararlı kalacağını düşünmüyorum, ESET ile bir tarama yapın önerimdir. Bunun haricinde herhangi bir Windows bileşeni veya kullandığınız uygulamalara ait servislerden biri olabilir. Bende de oluyor, çok endişeye gerek yok.

Aslında formattan sonra virüsler gitmez sadece o virüs'e erişilimez hale gelir mesela trojan RAT gibi bir virüs yediniz PC'ye format attınız o diskte kalmaya devam eder fakat o virüsü buildleyen kişi o virüs'e hiçbir zaman erişemez ve diskte kalan virüs yer kaplamaz 0 Bayt'lık bir dosyaya dönüşür erişilemez olduğu için bu bilgiyi bana bir arkadaşım söylemişti.

Alakası yok, temiz kurulum sonrası her şey tamamen silinir.

Zararlıya erişimi bir tek Anti-Virüs programları reddedebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…