Formentor vs Sportage

çömez06

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 1,9 milyon bütçe ile Sportage mi Formentor mü alınmalı, neden? Uzun yıllar kullanmayı planlıyorum, ilk aradığım sorunsuzluk. Benzinli ve 2023 model üstü önerilerinize açığım. Teşekkürler

Son düzenleme:
Sportage kronik sorunu çok diye biliyorum. O fiyatlara başka model arabalarda bakılabilir. Tucson, Qashqai, Tiggo 8 vs.
Tucson ile Sportage ile kuzen, teknik alt yapıları aynı, onda olan sorun öbüründe de olur.
Qashqai Tce ile termostatı sorunlu, dizelini düşünmüyorum, gücüm de yetmez.
Tiggo 8'i ise memleketi nedeniyle düşünmüyorum, Jaecoo bayisinde aracı incelememe rağmen.

Teşekkür ederim önerileriniz için...

Merhaba arkadaşlar. 1,9 milyon bütçe ile sportage mi Formentor mü alınmalı, neden? Uzun yıllar kullanmayı planlıyorum, ilk aradığım sorunsuzluk. Benzinli ve 2023 model üstü önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Sportage tecrübem var 2012 model ama Formentor de iyi araçtır. Kolay alınıp satılması için sportage. Ama sorunsuzluk tabii ki de Formentor. Ben 4 sene kullandım sorun çıkarmamıştı.

Merhaba arkadaşlar. 1,9 milyon bütçe ile sportage mi Formentor mü alınmalı, neden? Uzun yıllar kullanmayı planlıyorum, ilk aradığım sorunsuzluk. Benzinli ve 2023 model üstü önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Formentor fazla yakıyor diye biliyorum ama burada öncelik sorunsuzluk ise bence Corolla cross iyi bir tercih olacaktır.

Corolla Cross'un bataryasıyla ilgili sorun yaşanır mı ileride? Kaç yıl ömrü var bataryanın?
Ciddi km yapmiyorsaniz yasatmaz, zaten tam emin degilim ama 8 yil veya 160.000 km garanti var ve o km'yi rahatlikla gectikten sonra belki degisim ister diyorlar. Benim de onerim uzun omurlu dayanikli arac istiyorsaniz Corolla Cross olacaktir.

Yakit konusunda yorum yapilmis ama her sehirde ayni durumu yakalayamazsiniz sehir ici hangi sehir icine gore burasi onemli, genelde İstanbul da kullanilan hangi benzinli arabaya bakarsaniz bakin 10-12 litre civari gezer.

Son düzenleme:
Cevap iki model arasında tabii ki Kia Sportage. Sportage'de kronik sorun olarak sayabileceğiniz 2 sorun var, onlarda eski kasasında mevcut. Elektronik el freni düğmesi ve dizel modellerde Kuru DCT şanzımanın titreme sorunu. Her iki problemi de garantiden değişimini sağlayabiliyorsunuz. Benzinli modellerde herhangi bir sorun bulunmuyor. En yeni kasada da dizel alınırsa şanzıman aynı olduğu için aynı sorunla karışılabilirsiniz. Benzinli modelleri ıslak DCT ile geliyor. 150ps Hibrit versiyonların kurulumu nasıldı hatırlamıyorum ama.

eTSI motorlu araçların genelinde ve özellikle Cupra Leon/Formentor özelinde çok fazla elektronik sorun var. Multimedya ve SOS arızası vs başta olmak üzere.

SUV pazarında sorunsuzluk konusunda Tucson/Sportage ve Corolla Cross genel anlamda en sorunsuz olan modeller. Zira yürüyen ve motor olarak kasasının ağırlığını uzun süreli kullanımda dahi tolere edebiliyor bu grup. Mazda CX-5'de iyidir ama fiyatı bu arkadaşlara göre yüksek kalıyor.

Eklemeyi unutmuşum. SUV pazarda mümkünse AWD veya 4X4 gibi dört tekerden çekiş sağlayan modeller bak. Yakıtını biraz olumsuz etkiler ama yol tutuşunu ve sürüş zevkini bariz arttırır.

Dipnot: 2020 model Kia Sportage AWD 1.6 Dizel spor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı