Formentor vs Sportage

Cevap iki model arasında tabii ki Kia Sportage. Sportage'de kronik sorun olarak sayabileceğiniz 2 sorun var, onlarda eski kasasında mevcut. Elektronik el freni düğmesi ve dizel modellerde Kuru DCT şanzımanın titreme sorunu. Her iki problemi de garantiden değişimini sağlayabiliyorsunuz. Benzinli modellerde herhangi bir sorun bulunmuyor. En yeni kasada da dizel alınırsa şanzıman aynı olduğu için aynı sorunla karışılabilirsiniz. Benzinli modelleri ıslak DCT ile geliyor. 150ps Hibrit versiyonların kurulumu nasıldı hatırlamıyorum ama.

eTSI motorlu araçların genelinde ve özellikle Cupra Leon/Formentor özelinde çok fazla elektronik sorun var. Multimedya ve SOS arızası vs başta olmak üzere.

SUV pazarında sorunsuzluk konusunda Tucson/Sportage ve Corolla Cross genel anlamda en sorunsuz olan modeller. Zira yürüyen ve motor olarak kasasının ağırlığını uzun süreli kullanımda dahi tolere edebiliyor bu grup. Mazda CX-5'de iyidir ama fiyatı bu arkadaşlara göre yüksek kalıyor.

Eklemeyi unutmuşum. SUV pazarda mümkünse AWD veya 4X4 gibi dört tekerden çekiş sağlayan modeller bak. Yakıtını biraz olumsuz etkiler ama yol tutuşunu ve sürüş zevkini bariz arttırır.

Dipnot: 2020 model Kia Sportage AWD 1.6 Dizel spor.
Şanzımanın ısınma sorunu var mı benzinli 180 hp'lik modelde?

Formentor'un şehir içi tüketimi yoğunluğa göre gazlamanıza göre 8,5-9 lt olacaktır. Öncelikle formentor konfor değil sportiflik üzerine üretilmiş bir suv. Toyota 1.8 olduğundan yakıtta yapılan tasarruf mtv ile gidiyor. Sportif araç arıyorsanız formentor en güzel seçenek.

Formentor'un şehir içi tüketimi yoğunluğa göre gazlamanıza göre 8,5-9 lt olacaktır. Öncelikle formentor konfor değil sportiflik üzerine üretilmiş bir suv. Toyota 1.8 olduğundan yakıtta yapılan tasarruf mtv ile gidiyor. Sportif araç arıyorsanız formentor en güzel seçenek.
Formentor konusundaki dediklerinize katiliyorum. Toyota'nin mevzusu yakittan ziyade cok saglam motoru olmasi bence, tabii ki bu Sportage veya Formentor'un motoru kisa omurlu kotu demek degil. Buna arti olarak emin degilim ama yetkili servis disina goturulmezse 10 sene garanti sunuyor diye biliyorum.

Yani kisaca uzun vadeli kullanimda Corolla Cross'un buyuk artilari var gibi.

Son düzenleme:
Formentor konusundaki dediklerinize katiliyorum. Toyota'nin mevzusu yakittan ziyade cok saglam motoru olmasi bence, tabii ki bu Sportage veya Formentor'un motoru kisa omurlu kotu demek degil. Buna arti olarak emin degilim ama yetkili servis disina goturulmezse 10 sene garanti sunuyor diye biliyorum.

Yani kisaca uzun vadeli kullanimda Corolla Cross'un buyuk artilari var gibi.
Motor sağlam da olsa batarya var. Batarya için ileride ne sorunlar çıkar ne kadar ücret alınır belirsiz. 10 sene garanti de 150.000 km ile sınırlı yine de vw grubundan daha çok garanti süresi sunmuş oluyor. Malzeme kalitesi olarak da artısı olduğunu düşünmüyorum. Formentor'un bence en büyük eksisi yol sesi.

Şanzımanın ısınma sorunu var mı benzinli 180 hp'lik modelde?
En yeni makyajlı Tucson'a ait kullanım kılavuzuna göre hem 1.6 T-GDI benzinli hem 1.6 dizel 7 ileri DCT şanzımanda ıslak kavrama mevcut. 2 lt kadar içerisine şanzıman yağı alıyor.

Şanzıman ıslak kavrama olduğu için kuru kavrama gibi dur kalk ya da biraz zorlamada hemen ısınma durumuna haliyle geçmiyor.

1739989572548.png

Kaynak:
https://www.hyundai.com/wsvc/templa...eting/manual/tucson-nx4e/2024/TUCSON-NX4e.pdf (s. 36)

En yeni makyajlı Tucson'a ait kullanım kılavuzuna göre hem 1.6 T-GDI benzinli hem 1.6 dizel 7 ileri DCT şanzımanda ıslak kavrama mevcut. 2 lt kadar içerisine şanzıman yağı alıyor.

Şanzıman ıslak kavrama olduğu için kuru kavrama gibi dur kalk ya da biraz zorlamada hemen ısınma durumuna haliyle geçmiyor.

Eki Görüntüle 2427740

Kaynak:
https://www.hyundai.com/wsvc/templa...eting/manual/tucson-nx4e/2024/TUCSON-NX4e.pdf (s. 36)
Bende o sorun duzeltildi artik nadir diye biliyorum, bir sure once sanirsam burada birisi yazmisti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı