C# Forms .Net Framework ile kütüphane otomasyonu

Rtx 4090 FE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
monster abra a5 17.4.4
3060 105W
i7 11800H
32 gb çift kanal ram
1 tb samsung m.2 nvme ssd
1b kioxia excaria pro
Okulumuzdaki kütüphane için sıfırdan @canolipss kardeşimle birlikte bir program yazdık isteyenler faydalanabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha iyi bir görünüm için Bunifu kullandık.

Okulumuzdaki kütüphane için sıfırdan @canolipss kardeşimle birlikte bir program yazdık isteyenler faydalanabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ufak dokunuşlar benimki sadece kodun sahibi sensin :)

Çok güzel olmuş elinize sağlık.

Teşekkürler önerileriniz varsa programa eklemeyi deneyebiliriz.
Önerim:
Eğer C# üzerinde ilginiz varsa WinUI 3 öğrenmeniz. Böyle projeleri Türkiyede daha modern görmek isterim. Örnek bir kare:
1733652536243.png

Daha yeni yeni gelişti. İnternette nerdeyse hiç örnekler, projeler yok. Biz türkler olarak erkenden geçiş yapsak ne güzel olurdu. Ancak MEB'in müfredatına WinForm eklenmiş. Keşke WinUI 3 olsaymış.

Önerim:
Eğer C# üzerinde ilginiz varsa WinUI 3 öğrenmeniz. Böyle projeleri Türkiye'de daha modern görmek isterim. Örnek bir kare:

Daha yeni yeni gelişti. İnternette neredeyse hiç örnekler, projeler yok. Biz Türkler olarak erkenden geçiş yapsak ne güzel olurdu. Ancak MEB'in müfredatına winform eklenmiş. Keşke WinUI 3 olsaymış.

Hocam bunu öğrenebilecegim bir kaynak var mı?

Hocam bunu öğrenebilecegim bir kaynak var mı?
Maalesef çok fazla yok ama şu konuyu kurcalarsanız Temelinizi atabilirsiniz. Bende yeni yeni başladığım için henüz beginner sayılırım. Ancak takıldınız birşey olursa ben size yardımcı olabilirim.

Tavsiyelerimi soracak olursan. Template studio ve WinUI 3 Gallery indirmek ilk işin olsun.
Denemek için templateStudio ve normal packaged projeler oluştur kendini dene ve bu işlemi en az yarım-tam hafta uygulayın. Tâki herhangi bir yerden destek almadan basicInputlar yapabilinceye kadar. Zaten bu süre azalabilir alışkanlığına göre.
Ayrıca şunu belirtmek isterim:
Kesinlikle TemplateStudio veya herhangi bir hazır paketi Projene çevirmeye çalışmayın şuan hâla hatasız değiller. Sadece benzer kodları projene ekleyebilirsiniz. Ayrıca TemplateStudio .NET 7 ile yazıldı siz 8 ile proje geliştirmeye başlayın. Şuanlık sadece bunları diyorum. Eğer bir desteğe ihtiyacın olursa farklı bir konu açabilir ve beni etiketleyebilirsiniz.

(Ekleme) Ayrıca belki bir WİnUI 3 rehberi oluşturabilirim.

(Ekleme) WinForms özelliklerini de kullanabilirsiniz: Çözüldü: C#: WinUI 3 projesinde WinForm özellikleri nasıl kullanılabilir?
(Ekleme) Tittle barı da özelleştirebilirsiniz: Çözüldü: C#: Titlebar'a ekstradan nesne nasıl eklenir?

Son düzenleme:
Maalesef çok fazla yok ama şu konuyu kurcalarsanız temelinizi atabilirsiniz. Bende yeni yeni başladığım için henüz beginner sayılırım. Ancak takıldınız bir şey olursa ben size yardımcı olabilirim.

Tavsiyelerimi soracak olursan. Template Studio ve WinUI 3 gallery indirmek ilk işin olsun.
Denemek için templatestudio ve normal packaged projeler oluştur kendini dene ve bu işlemi en az yarım-tam hafta uygulayın. Tâki herhangi bir yerden destek almadan basicınputlar yapabilinceye kadar. Zaten bu süre azalabilir alışkanlığına göre.
Ayrıca şunu belirtmek isterim:
Kesinlikle templatestudio veya herhangi bir hazır paketi projene çevirmeye çalışmayın şu an hâla hatasız değiller. Sadece benzer kodları projene ekleyebilirsiniz. Ayrıca templatestudio .NET 7 ile yazıldı siz 8 ile proje geliştirmeye başlayın. Şu anlık sadece bunları diyorum. Eğer bir desteğe ihtiyacın olursa farklı bir konu açabilir ve beni etiketleyebilirsiniz.

(Ekleme) ayrıca belki bir WinUI 3 rehberi oluşturabilirim.

Teşekkürler hocam bu değerli bilgiler için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı