Formula 1 2022 sezonun pilotları belli oldu

Makaleler
2
Daha fazla  
Birkaç saat süre önceye yakın Alfa Romeo pilotunun belirlenmesi ile Formula 1 2022 sezonunda mücadele edecek pilotları belli oldu.

Takımlar/Pilotlar
Mercedes​
Lewis HAMİLTON
George RUSSELL
Redbull​
Max VERSTAPPEN
Sergio PEREZ
Mclaren​
Lando NORRIS
Daniel RICCIARDO
Scuderia Ferrari​
Charles LECLERC
Carlos SAINZ Jr.
AlphaTauri​
Pierre GASLY
Yuki TSUNODA
Alpine​
Esteban OCON
Fernando ALONSO
Aston Martin​
Sebastian VETTEL
Lance STROLL
Alfa Romeo​
Valtteri BOTTAS
Guanyu ZHOU
Williams​
Alexander ALBON
Nicholas LATIFI
Haas​
Mick SCHUMACHER
Nikita MAZEPİN
Tablodaki Haas tablosundaki hata için üzgünüm. Schumacher'in adı uzun diye sanırım bir sorun oluyor. Tam anlayamadım.

Pist üzerinde yarışacak pilotlardan hangisini merak ediyorsunuz?
Hangi pilotun olduğu takımı hak etmediğini düşünüyorsunuz?
Hangi ikili pilot sizin için güzel oldu?
Hangi takımı beğenmediniz?

Son düzenleme:
Sezonu Carlos Sainz gibi performans gösterseydi takımda kalabilirdi.

Mercedes markalar şampiyonasında 1. ve Bottas genel klasmanda 3. sırada. Demek ki Bottas takımda üstüne düşeni gayet iyi yapmış. Bottas özellikle ikinci yarıda güzel işler çıkartıyor, Hamilton'dan ayrı kalmıyor.

Ayrılma sebebi performansı değil, Mercedes'in geleceği. Mercedes'in geleceği Bottas'ın değil Russel'ın üstüne kurulacak.

Bu Qatar ve Arabistan yarışları içinde geçerli mi?

Bu Qatar ve Arabistan yarışları için de geçerli mi?
Hayır. Bu seneki yarışlar hala 2021 sezonu için.
Benim bildiğim Russell "Ben Mercedes pilotuyum ve sonuna kadar öyle olacağım." tarzında bir cümlesi vardı. Yani daha sonrayı da bekleyebilir diye düşünüyorum.

Bottas'ın 3. klasmanda olması zaten mecburi bir şey. Sezon ortasına kadar kötü performans gösterdiğini düşünüyorum.
Hamilton'un kötü olduğu yarışlarda yarışın kahramanıydı. Bunu hiçbir şey değiştirmez ama bazı yarışlarda çok performans altında kaldığı kanısındayım.

Sezon ortası öncesi yarışlarda şimdiki performansını gösterseydi şimdiye Mercedes, Redbull'a en kötü 50 puan fark açardı.

Son düzenleme:
Sezon başında araç iyi değildi. Böyle bir araçta Bottas gibi az tecrübeli bir pilotun zorlanması normal. Sezon boyunca Hamilton aracın önüne geçti. Her şeyin ötesinde, Mercedes markalarda birinci ve Bottas genel klasmanda üçüncü. Mercedes açısından baktığımızda her şey yolunda aslında.

Mercedes iki tane bir numaralı sürücüyle nasıl idare edecek merak ediyorum.

Evet, seneye de bu şekilde rekabet edecekleri başka takım ve sürücüler olursa bu Mercedes için kötü olur. Şu anda Bottas Hamilton için çalışıyor. Seneye Russel da Hamilton kadar çok puan toplarsa böyle bir şey mümkün olmayacak -yani aynı hızda giden birisi niye yol versin takım arkadaşına- ve belki de seneye Verstappen'in işi daha da kolay olur şampiyonluk için (tabi araçların da benzer performansta olacağını varsayarsak).

Mercedes Rosberg sayesinde iki tane bir numara adamla yarışma muhabbeti konusunda deneyimli. Seneye başa baş mücadele ederlerse Hamilton, Rosberg'in yaptığı gibi şampiyonluğu alıp hemen emekliye ayrılabilir gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…