Formula 1 kanalındaki .scr dosyası trojan olabilir mi?

Dosyayı açarken yönetici izni verdiniz mi?
Dosya açılmadı. İzin de istemedi. Zip dosyasının içindeydi, çıkardım ve açmaya çalıştım ama herhangi bir tepki vermedi. Uzantısı .scr idi. VLC ile denedim, açılmadı. Boşa tıkladım yani.

O zaman sorun yoktur diye düşünüyorum ama yine de bir bilene başvurmanız daha doğru olur.

Tepki vermemesi daha da kuşkulandırıcı hocam.

Dosyayı sadece indirmek bulaştırır mı? Nasılsa girdi bir kere, tekrar indirip açmadan, VT'ye ve AV'ye taratsam ne olur ki?
Aklıma Mr.Robot geliyor. O virüs yediğini anlayınca her şeyi "wipe" ediyordu, donanımına kadar. Donanıma bir şey yapamam da format ve BIOS sıfırlama yapabilirim.
An itibari ile Google dosyanın linkine "Dangerous" dedi ve beni girerken uyardı. Ben en iyisi formatı çakayım.

Temiz kurulum yapın. İşi sağlama alalım.

Aslında isterseniz önerdiğim yazılımlarla da taratabilirsiniz. Tabii içiniz rahat etmezse temiz kurulum yapın.

Kaspersky ve Windows Defender taradı ama bir sonuç çıkmadı. Emisoft ve MB'yı deneyeyim belki bir şey çıkar.
Kesin olarak Trojan yediğimin bir sonucu çıkmaması beni çok geriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…