Formula 1 pilotları neye göre seçiliyor?

IX. Corleone

Hectopat
Yer
Corleone
Şu aralar Formula'ya sardım fakat aklımda sorular var. Şimdi futbolcuların, basketbolcuların vs. nasıl seçildiğini az çok biliyoruz ama bu Formula'ya da herhangi bir yarışın pilotları nasıl seçiliyor? Genç yaşta eğitim mi alıyorlar ya da başvuru mu yapıyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bildiğim kadarıyla ailenin zengin olması lazım

Küçük yaştan karting ile başlayıp belirli şampiyonalar da performans gösteriyorlar sonra eğer takımlar uygun bulursa akademi programına dahil ediyor ondan sonra F4'den başlayıp F2'ye kadar çok iyi bir performans göstermeleri lazım ki F1 de koltuk bulabilme şansları olsun. Gerçi bundan daha önemlisi para ama neyse.

Kartingte gözüne kestirdiklerini akademilerine alıyor takımlar. Bu şekilde F4, F3, F2'de veya farklı serilerde koltuk bulma şansı fazla oluyor.
Hocam Türkiye'de nasıl oluyor işler hani biraz araştırdım ve günümüzde sayılı Türk Formula Pilotu var. Yurtdışı dışında Türkiye'de böyle bir şansımız var mı?

Hocam Türkiye'de nasıl oluyor işler hani biraz araştırdım ve günümüzde sayılı Türk Formula pilotu var. Yurt dışı dışında Türkiye'de böyle bir şansımız var mı?

Bizde rallide var ama çok konuşulmuyor üzerinde. Ama zamanında Türkiye'de ralli turnuvaları vardı belirli bölgelerde. Wikipedide tarihçesi var. Formula pistide İstanbul'da var olması lazım.

Hocam Türkiye'de nasıl oluyor işler hani biraz araştırdım ve günümüzde sayılı Türk Formula Pilotu var. Yurt dışı dışında Türkiye'de böyle bir şansımız var mı?

Yaşınız geçmediyse, maddi durumunuz epey iyiyse ve tabii ki yetenekli iseniz şansınız elbette var.

Hocam yaş geçmedi de maddi kısım sıkıntı ya nasıl olur o iş? Maddiyat önemli mi?

Evet, gayet önemli. Ayrıca yaşınız geçmediyseden kastım 4-8 yaş arasından bahsediyorum. F1 için bu yaşlarda kartinge başlamış olmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…