Çözüldü Fortnite anlık takılma oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eray tosbıyık

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen7 9800x3D.
4080 Super kullanıyorum.
Sistemi kuralı 2 gün oldu Fortnite oynarken bazen 1 saniye bazen 2 3 saniye takılıyor kalıyor neden olabilir acaba yardım eder misiniz?
Monitörden kaynaklanıyor olabilir mi? Monitör daha alamadım şu an kullandığımız monitör 720p.

Hocam ben de tam tersi DirectX 12 de drop yemiyorum DirectX 11 de sürekli FPS düşmesi yiyorum ne alaka

Şu anda ben sorunu çözdüm cok rahat bir şekilde 500 FPS orta ayarlarda görüyorum hocam DirectX 11 de kullanıyorum sisteminden kaynaklanıyor olabilir mi?

Şu anda ben sorunu çözdüm cok rahat bir şekilde 500 FPS orta ayarlarda görüyorum hocam DirectX 11 de kullanıyorum sisteminden kaynaklanıyor olabilir mi?

Hocam az önce bir konu açtım bunun hakkında DirectX 11 ve performans modunda FPS düşmesi yiyorum ama DirectX 12 düzgün çalışıyor diye. Sonra başka bir arkadaş bana DirectX 12'nin daha iyi çalıştığını söyledi DirectX 11 modu eski sistemler için getirilmiş. Ve şu videoya baktım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda performans modu ve DirectX 11'in %1 Low FPS değerleri çok düşük bundan dolayı FPS düşmesi oluyor olabilir ve yorumlarda AMD işlemci için DirectX 12 yazmışlar ve DirectX 12'nin giriş gecikmesinin daha düşük olduğunu söylüyorlar. Biraz yayıncılara baktım Mrlust'a falan onlarda da ara ara FPS düşmesi düşüşü oluyor bende ki gibi drop yemiyorlar oyun donmuyor ama 400'den 75'e düştüğünü görüyorum ara sıra yani sistem ne kadar iyi olursa olsun sanırım D11 ve performans modu sorunlu. Ya düzeltmelerini bekleyeceğim ya yeni kart alacağım

Hocam ekran kartı modeli ney acaba ben dediğim gibi directX 11 de sorun yok evet ama dediğiniz gibi anlık fps düşüşü fazla oluyor tekrar yine 12 ye alıp deneyebilirim belki sorun düzelmiştir sisteminiz düşün kalıyorsa da yapıyor olabilir

Diğer oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum ve Fortnite da performans modunda 300 FPS alıyorum görüyorum yani o FPS'leri ekranım da 240Hz sadece performans modu ve DX 11 de takılma drop oluyor DX12 de hiçbir şey yok çözebilmiş değilim... Ryzen 5 3600X işlemci ROG STRIX top 8 GB RX 580 ekran kartı

DX 12 FPS düşürüyor ama gecikme daha düşük gibi

Son düzenleme:

DirectX 12 de sorun yoksa devam edin hocam inanın ne etkiliyor bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…