Çözüldü Fortnite düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Bu açtığım kaçıncı konu bilmiyorum. Fortnite'a veya ekran kartına güncelleme gelince bir umut geçer diyorum fakat her zaman aynı. FPS'ler en düşük ayarlarda 120'ye kadar düşüyor ve drop yiyorum. Normalde 200'ün altına düşmemesi gereken FPS'ler 120'ye kadar düşüyor. Başka oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum. Sıcaklıklar ise 55 derece civarı. Çözümü bir türlü bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
CPU: Ryzen 5 3600 Motherboard: MSI B450M-A PRO MAX GPU: RX 5700 MECH GP OC RAM: KingstonHyperX Fury Black DDR4 3200Mhz 1x16 SSD: TOSHIBA OCZ 480 GB Okuma:555MB Yazma:540MB M2 SSD: Samsung MZVLW128HEGR Okuma:2800 Yazma:600 HDD: Seagate 2.5" Mobile HDD ST1000LM035 SATA 3.0 5400 RPM Case: THERMALTAKE VERSA J23 TG 650W RGB 3x120mm Sistemim bu şekilde.

Çözüm
Benim de aklıma takıldı. Bir videoda ortalama 160-200 civarı alırken diğer videoda 240 FPS altına düşmüyor. Dediğiniz gibi pek doğru değiller.

Hocam kesinlikle katılıyorum ayrıca amcamın sistemi 2080s/3800x onda da Fortnite oynamıştım aynı ayarlarda 240I zor görüyor yani yalan. Bu arada v-Sync'ın kapalı olmasına dikkaet edin ayrıca çok çekirdekli işlemcilerde performans arttır ı açarsanız 5-6 FPS daha iyi alacaksınız.
Bu açtığım kaçıncı konu bilmiyorum. Fortnite'a veya ekran kartına güncelleme gelince bir umut geçer diyorum fakat her zaman aynı. FPS'ler en düşük ayarlarda 120'ye kadar düşüyor ve drop yiyorum. Normalde 200'ün altına düşmemesi gereken FPS'ler 120'ye kadar düşüyor. Başka oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum. Sıcaklıklar ise 55 derece civarı. Çözümü bir türlü bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benim sistem.
2070S.
3600X.
16 GB 3200 MHz RAM.
ASUS Prime B450M-K.
Ben 1920X1080 Low ayarlarda maçta ortalama 170-220 alıyorum ama 130-140'lara indiği oluyor ayrıca bir yere inerken havada 90-130 alıyorum bunlar normal Fortnite'ın güncellemelerinden sonra hep 1-2 FPS kaybı yaşıorum normal.

Bende güncellemelerden olduğunu düşünüyorum. Fakat izlediğim videolarda 2060 ile çok daha fazla FPS'ler alıyorlar. 2060 ise RX 5700'den daha güçsüz. Örnek bir videoyu buraya bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende güncellemelerden olduğunu düşünüyorum. Fakat izlediğim videolarda 2060 ile çok daha fazla FPS'ler alıyorlar. 2060 ise RX 5700'den daha güçsüz. Örnek bir videoyu buraya bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RAM'in çift kanal olmaması performansı düşürüyor. Fakat çift kanal RAM olsa bile bu kadar fark olacağını düşünmüyorum.

RAM'in çift kanal olmaması performansı düşürüyor. Fakat çift kanal RAM olsa bile bu kadar fark olacağını düşünmüyorum.

Bende RTX 2070s/3600x testlerinde benden 50-60 FPS fazla aldıklarını gözlemliyorum. Hepsi doğru değil işlemciye, ekran kartına overclock atıyorlar bir de anlamadığım kayıt açıkken 50-60 FPS fazla almaları saçma.

Benim de aklıma takıldı. Bir videoda ortalama 160-200 civarı alırken diğer videoda 240 FPS altına düşmüyor. Dediğiniz gibi pek doğru değiller.

Hocam kesinlikle katılıyorum ayrıca amcamın sistemi 2080s/3800x onda da Fortnite oynamıştım aynı ayarlarda 240I zor görüyor yani yalan. Bu arada v-Sync'ın kapalı olmasına dikkaet edin ayrıca çok çekirdekli işlemcilerde performans arttır ı açarsanız 5-6 FPS daha iyi alacaksınız.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı