Fortnite için anakart ve işlemci önerisi

Makaleler
2
Elimdeki Core 2 Quad Q8400 ve 775 anakart ile fortnite oynamayı başaramadık. 30FPS değerine sabitlesek bile bol bol drop atıyor. Overclock hakkındaki soruma pek cevap gelmese de anladığım kadarıyla sorun anakartın overclock için yetersiz olması.

*Son konularıma bakarsanız durumu daha iyi anlayabilirsiniz ama bu konuyla çok bir alakaları yok.

Bir çözüm bulamayınca işlemci değiştirme kararı aldık. Fortnite oyununda 750ti ile 768P çözünürlükte 60FPS sabitlediğimde drop yapmayacak bir işlemci ve ona uygun bir anakart önerebilir misiniz ? AliExpress ve güncel sıfır bileşen önerilerine açığım. Tek istemediğim şey Sahibinden veya Letgo gibi yerlerden alışveriş yapmak. Yani 2. el öneriniz varsa AliExpress üzerinden olursa iyi olur.

Elimde 2X4 8GB 1333MHz DDR3 RAM var. Önerdiğiniz anakart DDR3 desteklemiyorsa anakarta uygun RAM tavsiyelerine de açığım.

Bütçe ise mümkün olduğunca ucuz olması yönünde. Gerçekten parasını hak eden bir şey ise maksimum bütçe 900-1000TL ama 300-700TL arasına bulursanız için çok daha iyi olur.

Çok uzun zaman sonra gaza gelip i5 işlemcili dandik laptopumu satıp X3440-P55-DDR3 sistem kurdum. Kendi sistemim ile sadece denemek için Fortnite indirmiştim. O sırada elimde 1660Ti vardı (arkadaşımın kullanmadığı ve bende 2 ay kadar kalan) şu an RX570 var. Bu elimdeki işlemci ile 100FPS'i düşmeden rahatlıkla Fortnite oynatıyordu. İsterseniz indirip yarın RX570 ile de denerim. (1080P bu arada söylediklerim)

Öneriye gelecek olursak, tekrar deneyebilirim ama eminim yani yetiyor. 2.el X3440 ve P55 anakartı pazarlık ve tatlı dil ile 350-400TL'e çözebilirsiniz. RAM'iniz zaten var. Yine 2.el 300-350 TL'e RX460 ile bence rahatlıkla o çözünürlükte oynayabilirsiniz. (elbette işlemciye overclock yapıp, stok halde denemedim)

Mesela bir örnek: Benim X3440 4GHz hali ile R3 1200'le benzer güç sunuyor. Aşağıdaki videoda stok halde kullanılmış yani aşağı yukarı R3 1200 yerinde 3.8 veya 4GHz X3440 düşünebiliriz. (sanırsam ) MAX ayarlarda bu şekilde performans sunuyor söylediğim kombo. Ayarları maxtan bir tık kısarak son derece dropsuz ve akıcı Fortnite deneyimi elde edilebilir diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…